Muzică romantică și operă, în a patra săptămână a Festivalului "Leonard"

Muzică romantică și operă, în a patra săptămână a Festivalului "Leonard"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ediția din 2022 a Festivalului Internațional "Leonard" a ajuns deja în cea de-a patra săptămână, iar, pentru acest weekend, sunt programate două spectacole de neratat. Sâmbătă, 4 iunie, de la 18,30, artiștii Teatrului de Operă și Operetă Galați vă propun o seară cu "Muzică romantică". Duminică, de la aceeași oră, se va juca spectacolul "La bohème", în regia lui Paolo Bosisio.

Programul recitalului de sâmbătă seară vă oferă ocazia de a asculta o serie de lucrări miniaturale, unele mai puțin cunoscute, dar foarte valoroase, prin expresivitatea melodică și armonică ascunsă în desfășurarea discursului muzical și prin îmbinarea inedită a vocii cu sonoritățile pianului și ale violoncelului. Spectacolul este susținut de soliștii Silvia Alice Niță (soprană), Constantin Lupu (bariton), Tereza Gânju (violoncel), Ludmila Calalb (pian), iar invitată este pianista Ioana Ionescu. Din program, fac parte compoziții de Rahmaninov, Ceaikovski, Enescu, Abaza, Glinka sau Massenet.

O operă nemuritoare

Opera "La bohème" are la bază muzica compusă de Giacomo Puccini, după un libret semnat de Luigi Illinca și Giussepe Giacosa și inspirat din "Scènes de la vie de bohème", al scriitorului francez Henri Murger. La pupitrul dirijoral se află maestrul Gheorghe Victor Dumănescu, din Cluj-Napoca, iar personajele sunt interpretate de artiștii: Mimi - Young Ju Kim (Italia), Musetta - Andreea Blidariu-Bucur - debut, Rodolfo - Florin Guzgă (Iași), Marcello - Alin Munteanu - debut, Schaunard - Dominic Cristea, Colline - Sebastian Băncilă, Alcindoro-Benoite - Elvis Butunoi, Parpignol - Tudorel State.

Scenografia îi aparține lui Gheorghe Andreescu, coregrafia lui Fănică Lupu, iar Daniel Nistor este dirijorul corului. Pregătirea muzicală este asigurată de Tatiana Zaharova-Ionașcu, iar Georgiana Diaconescu este maestrul corepetitor pentru cor și pentru supratitrare. Nu în ultimul rând, regia tehnică îi aparține Tanței Micu, iar sufleor va fi Claudia Colceriu. Participă orchestra, corul și baletul teatrului.

Biletele se pot achiziționa online, accesând linkul https://www.blt.ro/la-boheme.html, sau fizic, de la casieria teatrului (0236.465.599 şi 0753.312.308), în intervalul orar afișat pe site-ul www.naeleonard.ro, sau de la punctul de vânzare bilete din incinta Shopping City Galați (parter).

Citit 732 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iunie 2022 06:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.