Cenaclul „Noduri şi semne”: Primul pas

Cenaclul „Noduri şi semne”: Primul pas
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Citându-l pe A.G. Secară, Adrian Talabă a făcut primul pas spre a deveni scriitor: a citit câteva poeme la cenaclu. Mai bune, mai puțin bune, mai romantice, mai șovăielnice - nici nu contează. Deocamdată.

Căutând să scrie într-un dulce stil clasic, autorul nu a reușit să treacă de acea naivitate care îi face pe toți cei ce se avântă pentru prima dată în frumoasa aventură a scrierii să creadă că fiecare cuvânt așternut pe hârtie este demn de pus într-o carte. Mai e mult până acolo. Multe rime facile, multe ruperi de ritm nejustificate, locuri comune și două-trei rupturi de logică arată acest lucru. Am remarcat, totuși, un poem care, prin natura sa jucăuș-naivă, place într-un mod candid: ”Aștept muza/ Să mă-nvețe/ Cum să vin/ Să-ți dau binețe.// Aștept muza/ Să pot scrie/ Cum să ai/ Doar bucurie” (fragment din ”Muza”).

”Este un mod de a pune niște rime facile în versuri ce lasă impresia de construcție de dragul rimei, dar textele sunt sincere și au emoție. Există și anumite sclipiri. Îi recomand să treacă în mod constant pe la cenaclu.” (Ion Avram)

”Este primul pas al poetului pe Luna scriitorilor. Îl vom sprijini în drumul său. Sfatul meu ar fi să termine cartea așa cum a început-o, pentru a vedea diferența dintre aceasta și o posibilă a cincea carte. Mi-a plăcut <<Muza>>.” (A.G. Secară)

”Încercări pline de sinceritate și sensibilitate, dar trebuie mai multe lecturi de poezie contemporană. Dacă vrea să continue în acest stil este alegerea dumnealui.” (Anca Șerban-Gaiu)

”Îmi place cum prezintă lucrurile prin versurile sale. Apreciez curajul cu care a venit la cenaclu.” (Iosif Roca)

”Scrie melancolic. Textele sunt presărate cu naivități bine simțite. Îi recomand să studieze tehnica de scriere a versului clasic. Trebuie atenție la alegerea cuvintelor.” (Nelu Păcuraru)

”E nevoie de acumularea unei culturi lirice și recomand exerciții de stil. Încărcătura lirică lasă foarte mult de dorit.” (Stela Iorga)

”Textele din seara aceasta reprezintă modul autorului de a iubi. Au o anumită frumusețe și mi-ar plăcea să văd mai mult curaj. Poemele sale sunt, acum, ca niște blocuri de marmură cărora li s-au șlefuit doar colțurile.” (Lăcrămioara Capotă)

”O poezie simplistă, naivă, cu rime ușoare și clișee.” (Ioan Gh. Tofan)

”Poezia este o modalitate de exprimare a unor trăiri, iar poemele sunt ca niște copii, unii mai frumoși, alții mai puțin frumoși, dar nu sunt eu în măsură să spun care sunt aceia.” (Carmen Neacșu)

”E greu să judeci trăirile și sentimentele, dar forma literară pe care o iau poate fi judecată. Până acum textele sunt banale. Îl sfătuiesc să vină în continuare la cenaclu.” (Cristina Nedu)

Vineri, 10 iunie, în holul V.L., de la 18:00, citeşte Stela Iorga.

Citit 749 ori Ultima modificare Vineri, 10 Iunie 2022 09:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.