Galaţiul va avea un traseu cu obiective turistice multietnice

Galaţiul va avea un traseu cu obiective turistice multietnice
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Muzeul de Istorie "Paul Păltănea" Galați desfășoară, împreună cu Institutul Național al Patrimoniului, Direcția Programe, Proiecte, Promovare și Metodologii și Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, proiectul "Patrimoniul multietnic din Galați".
Printre obiectivele proiectului se numără crearea unor trasee culturale ce se vor articula în jurul particularităților patrimoniului multicultural al orașelor port la Dunăre. Va fi realizată o expoziție foto-documentară conținând și obiecte din patrimoniul muzeului. Promovarea se va materializa prin publicarea unei broșuri ce va cuprinde date și istoria unor obiective de patrimoniu reprezentative, legate, la rândul lor, de personalități marcante ale orașului (Aristide Serfioti, Epaminonda Lambrinidi, Max Auschnitt, Jean Steuerman, Emilia Schwartz, Ștefan H. Ștefan și mulți alții).
Orașul Galați este deținătorul unui tip de patrimoniu relevant din perspectiva multietnicității și a multiculturalității, reunind monumente reprezentative pentru comunitățile etnice, clădiri publice și particulare. Galați este locul în care, în anul 1896, a fost construit Palatul Comisiei Europene a Dunării ca sediu administrativ al Comisiei Europene a Dunării, care a funcţionat aici până la desfiinţarea sa, în 1948.

Citit 1386 ori Ultima modificare Vineri, 29 Iulie 2022 07:50

2 comentarii

 • postat de Nicu
  Luni, 01 August 2022 08:59
  109.166.129.***
  Sper ca este inclusa promenada L-uri si G-uri din micro 19? Zona este reprezentativa pentru oras si sigur va fi apreciata de turisti
  1
  1
  Raportează
 • postat de Violeta
  Duminică, 31 Iulie 2022 09:43
  5.13.166.***
  O inițiativă care merită încurajare și participare!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.