Marcian Petrescu cântă la Galaţi, alături de trupa Over

Marcian Petrescu cântă la Galaţi, alături de trupa Over
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un concert incendiar va avea loc sâmbătă, 20 august, începând cu ora 21,00, în Versus Pub. "The Road of the Blues" va reuni pe aceeaşi scenă cel mai virtuoz cântăreţ la muzicuţă şi unul dintre numele grele ale bluesului românesc, Marcian Petrescu, şi gălăţenii noştri de la una dintre cele mai cunoscute trupe de coveruri din ţară - Over.  

Cum a pornit această prietenie muzicală, materializată într-un concert care să-i bucure pe gălăţeni, dar şi pe iubitorii muzicii blues din toată ţara, ne-a povestit Daniel Ioan de la Over: "Ne-am cunoscut mai bine în urmă cu şase ani la Brăila, unde am cântat împreună la un jam session. Ne potriveam, clar. Prin urmare, am repetat experienţa de câte ori am avut ocazia să ne întâlnim prin ţară la festivaluri, pentru că avem pasiuni comune legate de blues. Aşa am început să ne dorim să facem şi un proiect muzical comun, încă dinainte de pandemie. Dar a fost greu să putem stabili atunci o dată. A fost greu şi după pandemie, Marcian Petrescu fiind ocupat, la fel şi noi. Dar uite că minunea s-a întâmplat şi, cum era normal, prima noastră apariţie va fi la Galaţi, după care sperăm să mergem şi în alte oraşe în turneu. De aceea l-am şi numit «The Road of the Blues», pentru că ne dorim să facem o călătorie muzicală prin care să ajungem la inimile multor iubitori ai genului", ne povesteşte Daniel Ioan.

Playlistul concertului va cuprinde melodii compuse de Marcian Petrescu, pe care acesta le cântă alături de bandul său Trenul de Noapte, dar şi coveruri ale unor melodii blues şi rock din repertoriul internaţional.

"E un proiect strict între noi şi Marcian Petrescu. Acesta cântă, însă, în continuare cu Terenul de Noapte, alături de care se pregăteşte să scoată un nou album", mai spune Daniel Ioan.

Marcian Petrescu este considerat drept cel mai bun cântăreţ la muzicuţă din România, o adevărată autoritate în mişcarea românească de blues şi un real erudit în istoria bluesului şi a sunetului muzicuţei de blues, cu o virtuozitate tehnică şi de scenă la acelaşi nivel cu aceea a omologilor săi din SUA.

Over este una dintre cele mai cunoscute trupe de coveruri din ţară, în componenţa căreia îi regăsim pe Victor Udreş - chitară, voce, Daniel Ioan - bas, voce, Ionică Fălcaru - chitară, voce, Toni Cristea - tobe, percuție.

Biletul costă numai 25 de lei şi poate fi achiziţionat la Versus Pub, dar şi online.

Citit 729 ori Ultima modificare Vineri, 19 August 2022 07:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.