"Folk la Dunăre", în acest weekend, la Teatrul "Nae Leonard"

"Folk la Dunăre", în acest weekend, la Teatrul "Nae Leonard"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Începutul toamnei ne aduce "Folk la Dunăre", festival ajuns deja la cea de-a VIII-a ediție. Vineri și sâmbătă, 9-10 septembrie, publicul se va putea bucura de muzică folk de cea mai bună calitate, în Grădina de vară a Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" Galați.

Formația Omul din Sarmisegetuza deschide prima seară a festivalului, de la ora 19,00. Înființat în 2015, grupul a manifestat încă de la început tendințe folk, prin utilizarea instrumentelor reci și prin percuție. Treptat, a căpătat o orientare folk-rock, prin noua orchestrație abordată. Sunt cunoscuți publicului prin albumul "Cântece de peste an".

Seara de vineri continuă cu spectacol susținut de Claudia Șerdan și Eugen Mihăescu. Vocea caldă și specială a Claudiei Șerdan și măiestria experimentatului Eugen Mihăescu nu sunt de ratat, ci de ascultat.

Formația vocal-instrumentală Țapinarii va continua spectacolul de vineri, cu versuri sincere despre căsătorie, amante, copilărie, parenting, divorț, criza de la 40 de ani, libertate și fericire.

Trupa Fără Zahăr va încheia prima seară a Festivalului "Folk la Dunăre". "Vineri, ne lăsăm purtați de umorul sănătos aşezat pe acorduri bine balansate de către Bobo Burlăcianu și Bobi Dumitraş. Aflându-se la intersecţia dintre muzică, stand-up comedy şi satiră, ei creează mereu o stare de veselie molipsitoare", se arată într-un comunicat de presă al Teatrului "Nae Leonard".

Între Cenaclul "Flacăra" și "Vine valu', îmi ia calu'"

Vanghele Gogu și Radu Crăciunescu deschid, sâmbătă, tot de la 19,00, a doua zi a festivalului. Vanghele Gogu este unul dintre puținii rapsozi care au reușit să promoveze cântecul aromân în perioada comunistă. Prin prezența sa în Cenaclul "Flacăra", stadioane pline au auzit "iholul armânesc", poate pentru prima dată.

Seara continuă cu Cristian Buică, membru al Cenaclului "Flacăra" din 1983.

Apoi, Magda Pușkaș și Sorina Bloj, componente ale grupului "Ecoul", aduc pe scenă acorduri auzite pentru prima oară tot la Cenacul "Flacăra". "Vocea Magdei Pușkaș este vocea unei generații, generația Flower Power, o voce puternică și suavă, în același timp. Interpretarea Magdei Pușkaș este una intimizantă și ludică, iar energia pe care o degajă este de-a dreptul vindecătoare", se mai arată în comunicatul amintit.

Daniel Iancu, inginer de profesie, va încheia ediția din acest an a Festivalului "Folk la Dunăre". Iancu a devenit celebru în 2004, cu piesa "Vine valu', îmi ia calu'". De atunci, a participat la diverse festivaluri de gen, obținând numeroase premii. "Ce necaz mai mare poate fi decât acela ca, după 45 de ani de căsnicie, să-ți cumpere soacra medicamente? Vreți să evitați o asemenea situație ruşinoasă? Am eu o metodă care se bazează pe eliminarea din timp a factorului cauzator. Pentru amănunte vă aştept la Galați", sună provocarea lansată de Daniel Iancu pentru publicul gălățean.

Biletele le puteți achiziționa, atât fizic, de la casa de bilete din incinta teatrului (0236.465.599 şi 0753.312.308), în intervalul orar afișat pe site-ul www.naeleonard.ro, cât și online, de pe BLT (https://bit.ly/3qf5jOP).

Citit 641 ori Ultima modificare Vineri, 09 Septembrie 2022 08:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.