Două piese de teatru inspirate din filme, la Dramatic

Două piese de teatru inspirate din filme, la Dramatic
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" prezintă sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 19,00, spectacolul "Vânzătorii ambulanţi", de Murray Schisgal, o comedie despre visul american și iluziile cu care ne hrănim.

"De la scenaristul unui film celebru și foarte apreciat de public - "Tootsie" - vine povestea. Autorul aduce în piesă bucăți mari din experiența personală, de-ar fi numai să amintim că provenea dintr-o familie de imigranți evrei poposiți pe tărâmul unde se-mplinesc toate visele. Mesajul este și se transmite foarte clar spectatorilor: puterea pe care o exercită vraja țesută permanent în jurul infinitelor oportunități pe care această țară ți le oferă nu poate fi învinsă de niciun eșec de care-ai auzit sau chiar l-ai trăit, nici de nedreptățile care vin la pachet cu dezamăgirile crunte, nici chiar de visele omorâte în fașă sau un final previzibil", declară Mona Sandu, secretar literar al Teatrului Dramatic "Fani Tardini". Regia spectacolului este semnată de actorul Ciprian Brașoveanu, iar decorul și costumele sunt creația Elenei Neagu.

Spectacolul "After Love", o dramă de familie, inspirată de filmul "L'economie du couple" (Franța-Belgia, 2016), în regia lui Eugen Făt, se va juca duminică, 18 septembrie, de la aceeaşi oră. În distribuție s-au făcut remarcaţi actorii: Cristina Uja Neagu (Maria), Aureliu Bâtcă (Andrei), Tamara Constantinescu (Mama Mariei), Dan Căpățână (Bătrânul), Oana Preda (Agent imobiliar, Musafir), Mihaela Lecca-Gorea (Musafir), Alexandrina Maria Neagu (Ioana), Codrin Bâtcă (Ștefan) și Jeana Lungu (Vocea judecătorului).

Citit 624 ori Ultima modificare Vineri, 16 Septembrie 2022 08:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.