Spectacol gălăţean, la Festivalul Naţional din Bucureşti

Spectacol gălăţean, la Festivalul Naţional din Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați prezintă spectacolul "Vrabia" la Festivalul Național de Teatru de la București. Reprezentația va avea loc pe 7 noiembrie 2022, la ora 20,30, la Teatrul Odeon, Sala Majestic. 

"Vrabia" este primul spectacol pe care cunoscuta regizoare de teatru contemporan Leta Popescu, originară din Galați, l-a montat la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” în orașul natal. Leta Popescu semnează și textul acestui spectacol de teatru popular cu accente biografice.

Împrumutând elemente din viața personală, Leta urmărește evoluția de la copilărie până la maturitate a unei fete care crește într-un oraș industrial din România postcomunistă. Pornind de la copilăria și adolescența ei în cartierul Țiglina IV din Galațiul anilor ’90-2000, Leta vorbește, de fapt, despre copilăria și adolescența unei generații. „Sunt patru acte: copilăria, adolescența, tinerețea și maturitatea. Toate sunt legate prin această plimbare pe faleză și amintirea care leagă trecutul cu prezentul este amintirea acestor sculpturi din metal, care pentru un copil mic erau un palat. Sub palatul acesta îmi permiteam eu să visez bogățiile lumii. Spectacolul lucrează cu două puncte contrare: vulnerabilitatea și forța și de aici se naște o atmosferă care poate să doară sau poate să bucure”, a declarat regizoarea Leta Popescu.

Joacă Oana Mogoș, Petronela Buda, Elena Ghinea, Cristina Uja-Neagu, Vlad Volf, Ionuț Moldoveanu, Vlad Ajder, Carmen Albu, Tamara Constantinescu, Svetlana Friptu, Florin Toma, Aureliu Bâtcă, Vlad Vasiliu. 

Citit 1399 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Noiembrie 2022 13:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.