Vernisaj de pictură la Muzeul de Artă Vizuală Galaţi

Vernisaj de pictură la Muzeul de Artă Vizuală Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Muzeul de Artă Vizuală Galați organizează vernisajul expoziției de pictură "Iconic", semnată de Iulia Șchiopu, vineri, 12 mai, de la ora 18.00

Iulia Șchiopu s-a născut pe 4 februarie 1968, la Brașov. Pasionată de pictură încă din copilărie, a studiat câțiva ani la Școala de Artă din oraș, însă, la îndemnul părinților, a urmat Facultatea de Mecanică, secția Mecanică Fină, specializarea Aparatură biomedicală, la Universitatea "Transilvania" din Brașov.

Are numeroase expoziții personale și participări la expoziții colective, atât în țară cât și în străinătate, a creat coperți și ilustrații de carte, printre care: "Efectul pervers" - Petronela Rotar (2016), "Logodnica" - Doina Ruști (2017), "Le jardin de verre" - Tatiana Țibuleac (2020, Paris), antologia de poezie românească "Le blues roumain", 3 volume (2020, 2021, 2023, Paris). Referitor la acestea din urmă, traducătorul versurilor, scriitorul româno-francez Radu Bata a spus: "După părerea multora, aceste coperți fac din cartea noastră una, dacă nu cea mai frumoasă carte de poezie din Franța. În ultimii ani, s-a vorbit mult despre aceste coperți și este posibil ca ele să fi jucat un rol important, nu sunt doar poeziile foarte frumoase și pe toate gusturile, este și această copertă care ne poartă ca o locomotivă magică, ca o poveste prin lume, departe, aici, în Franța".

Iulia Șchiopu are editată și propria carte, "Sacoșa de stele" (2019), o carte-album cu texte personale ilustrate.

Are lucrări în colecții private din țară, dar și din Franța, Italia, Elveția, Suedia, Belgia, Oman, Germania, Canada, SUA etc.

Vernisajul de vineri  va avea loc în prezența artistei.

Citit 886 ori Ultima modificare Marți, 09 Mai 2023 10:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.