Galaţiul va deveni capitala marionetelor

Galaţiul va deveni capitala marionetelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Timp de 5 zile, 10-11 spectacole îi vor încânta pe micii şi marii spectatori la Festivalul „Gulliver” * „Ţăndărică” şi alte trupe din ţară îndrăgite de copii nu vor lipsi din program * Vor fi prezente şi cele două teatre de păpuşi din Chişinău *

A început sezonul festivalurilor. Trupa Teatrului de Păpuşi „Gulliver” este invitată în această perioadă să participe la mai multe festivaluri, în ţară, la Iaşi şi Alba Iulia, dar şi la Chişinău, în Republica Moldova. Ca urmare, spectacole de marionete nu se vor ţine la sfârşitul acestei săptămâni la Galaţi. Vestea bună e că, aşa cum a anunţat din timp directorul teatrului Stelian Stancu, Festivalul „Gulliver”, care anul acesta ajunge la a 18-a ediţie, se va ţine în perioada 25-29 octombrie.

Vor fi în jur de 10 - 11 spectacole, în 5 zile, ceea ce înseamnă că se vor ţine şi câte 3 pe zi, întrucât se va juca într-o singură sală, cea de la Dramaticul gălăţean.

Cap de afiş va fi, ca de obicei, Teatrul „Ţăndărică” din Bucureşti, pe care copiii îl aşteaptă cu nerăbdare la fiecare ediţie a festivalului. Nu vor lipsi nici cele mai bune trupe din provincie, cele de la Alba Iulia, Iaşi, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare şi Târgovişte. De asemenea, vor fi prezente cele două teatre de păpuşi din Chişinău - „Licurici” şi „Guguţă”, dar şi trupa „Vessel Teatr” din Bulgaria.

Pentru că, aşa cum ne-am obişnuit, festivalul are un caracter competiţional, şi anul acesta ne vom reîntâlni cu cei care susţin constant prin prezenţa lor în juriu manifestarea de la Galaţi: preşedintele juriului - Marius Zarafescu, consilier în cadrul Ministerului Culturii, Carmen Stanciu - critic de artă, Radu Iordănescu - realizator TV, Maria Mierluţ -

regizor.

Programul şi orele la care se vor desfăşura spectacolele le puteţi afla şi de pe site-ul Teatrului „Gulliver”, dar şi din ziarul nostru, pentru că vă vom ţine la curent cu toate detaliile, aşa cum v-am obişnuit.

Citit 686 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.