Propuneri şi proiecte la Uniunea Scriitorilor Galaţi

Propuneri şi proiecte la Uniunea Scriitorilor Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Autobuze cu scriitori, o revistă de critică, descinderi la sat *

Revenim la şedinţa de săptămâna trecută a filialei Galaţi-Brăila a Uniunii Scriitorilor din România pentru a consemna câteva dintre proiectele puse atunci în discuţie.

Preşedintele filialei, poetul Corneliu Antoniu, a prezentat proiectul editării unei reviste de critică literară, chiar din această toamnă. Au fost angrenaţi în proiect criticii  Ionel Necula din Tecuci şi Viorel Ştefănescu din Galaţi. Publicaţia va avea probabil titulatura: „Caietele de critică literară ale revistei Antares”.

Poetul a discutat şi cu conducerea Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, propunând montarea pieselor unor autori gălăţeni şi brăileni. Iarăşi, Brăila a constituit exemplul bun, unde, a spus Antoniu, un autor local este montat destul de des: dramaturgul Ion Bălan. Revista „Antares” poate fi împărţită cititorilor de la sate, în cadrul unor lecturi publice, a mai propus Antanniu.

Poetul Ion Zimbru a propus să se aplice un model care are succes la Iaşi, dar şi în câteva capitale europene: pe ferestrele autobuzelor să fie lipite periodic mici afişe în care câte un scriitor să fie prezentat gălăţenilor: fotografie, biografie, operă şi un fragment din scrierile sale.

Traducătorul Vasile Savin a propus Consiliului Local să acorde şi revistelor literare şi cărţilor editate de municipalitate fonduri la fel de generoase.

Criticul Viorel Ştefănescu vrea să se mediatizeze mai mult activitatea filialei în presa scrisă, audio şi vizuală, inclusiv prin clipuri, reportaje şi promovarea unor proiecte culturale. Altcineva a propus ieşirea mai agresivă pe internet.

Scriitorul Dan Plăeşu a cerut o mai mare autonomie a filialelor. Primarul ar trebui să aibă un consilier pe probleme de cultură – a fost o altă idee.     

Autopropunere: Dan Plăeşu le-a urat celor nou primiţi în filială să… apuce măcar ei „totala solidaritate a scriitorilor din Galaţi”. Amin!

Citit 735 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.