Fantoma lui Nicolae Mantu

Fantoma lui Nicolae Mantu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Galeriile de Artă „Nicolae Mantu” s-a deschis expoziţia „Dialog Brăila – Galaţi”, în cadrul căreia expun nouă plasticieni din cele două filiale vecine: Lucian Constantin, Cristian Radu, Ana Maria Dobre, Catrinel Volcu şi Ionuţ Kheles de la Brăila, alături de Aurel Manole, Eugen Holban, Sterică Bădălan şi Florian Doru Crihană de la Galaţi.

Preşedintele filialei locale a Uniunii Artiştilor Plastici, Aurel Manole, a apreciat, la vernisajul de joi seara, că este „o expoziţie diversă şi cu o anumită ţinută, ceea ce mă face să cred că acest dialog plastic este benefic şi ar putea continua cu alte evenimente comune”. 

Criticul Mariana Cocoş Tomozei a amintit de mai vechile relaţii fructuoase de colaborare între cele două filiale care „întineresc mereu, cu noile generaţii de artişti”. „Este o expoziţie-surpriză chiar pentru organizatori, fiindcă este vorba de ansamblu, de dialogul care se creează între lucrări, pe simeze: chiar dacă recunoaştem stilurile, întotdeauna este ceva nou, în fiecare expoziţie”, a declarat Mariana Cocoş.  

Vorbind despre fiecare artist, criticul a salutat prezenţa în expoziţie a pictorului Eugen Holban, „cu o suită de lucrări abstracte, de mici dimensiuni, foarte interesante, de o mare delicateţe dar, în acelaşi timp şi de o forţă specială. Personal, regret că nu îl văd mai des în expoziţiile noastre”, a spus Mariana Cocoş.

La Galeriile „Nicolae Mantu” sunt expuse lucrări de pictură, acuarele, ceramică, icoane, cu alte cuvinte, iubitorii artelor plastice au ce vedea şi, de ce nu?, pot chiar achiziţiona aceste lucrări, expoziţia fiind cu vânzare.

Un lucru inedit s-a întâmplat la vernisajul de joi seara: preţ de câteva secunde, în jurul orei 18,30,  pe una dintre lucrările semnate de Sterică Bădălan s-a proiectat umbra lui Nicolae Mantu de pe geamul de la intrare, astfel încât cei prezenţi la eveniment au avut, pentru câteva clipe, sentimentul că patronul spiritual al Galeriilor de artă este acolo, cu ei.

Citit 1506 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.