O zi cu fructe, legume, drăcuşori şi îngeri la Festivalul „Guliver”

O zi cu fructe, legume, drăcuşori şi îngeri la Festivalul „Guliver”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea de-a doua zi a Festivalului „Gulliver” le-a prilejuit celor mici şi mari o întâlnire cu actorii Teatrului de Animaţie din Bacău, care le-au prezentat „Cipollino”, un spectacol în regia lui Gheorghe Balint şi ilustraţia muzicală de Ciprian Manta. Personajele alese din lumea fructelor şi legumelor i-au antrenat pe micuţi într-o poveste plină de aventuri, în care binele învinge răul.

Cel de-al doilea spectacol, jucat de Teatrul de Păpuşi „Guguţă”, „Făcătorii destinului”, se păstrează  în acelaşi registru tematic, al luptei dintre bine şi rău. Drăcuşorii şi îngerii se înfruntă pentru a ajunge la un prinţ nou-născut, primul sosit având dreptul să-i făurească destinul.

Pe ideea atât de populară românilor, „fă-te frate cu dracul, până treci lacul”, îngeraşul şi drăcuşorul desemnaţi de Paradis şi de Infern să se întreacă ajung să se împrietenească.

Printr-un dialog plin de umor, copiii ajung să priceapă că „nu e dracul chiar atât de negru”, acestuia făcându-i-se lehamite să mai meargă pe căile sale, tânjind să cotească pe cărări mai luminoase: „Eu o iau la stânga mea şi tu o iei la stânga ta. Aoileu! Cum e stânga ta că a mea nu-mi place!”, spune spre hazul tuturor drăcuşorul, la o răscruce, când drumurile celor doi se despart.

Păpuşile şi scenografia frumoase realizate de Lilia Popovschi, regia inspirată a Gabrielei Lungu şi adaptată capacităţii de înţelegere a copiilor au făcut din spectacolul de la „Guguţă” una dintre poveştile de neuitat din această ediţie de festival.

Programul de astăzi   

·    ora 10 – Teatrul de Păpuşi „Guliver” – „Povestea de Crăciun

·    ora 13 – Teatrul „Aşchiuţă” – Piteşti – „Isprăvile lui Păcală”

Citit 729 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.