Omagiu scriitoarei Olimpia Sava

Omagiu scriitoarei Olimpia Sava
Olimpia Sava
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

O boală necruțătoare a răpus-o în ziua de 26 noiembrie 2023 pe iubita noastră colegă de la cenaclul "Arionda", doamna OLIMPIA SAVA - Om, mamă și bunică iubitoare, scriitoare remarcabilă, membră a Uniunii Scriitorilor, Filiala București - Literatură pentru Copii și Tineret, editoare și promotoare culturală de excepție. Regretăm că a plecat dintre noi un suflet nobil, care răspândea celor din jur bunătate, veselie și un optimism energizant. Esența acestui suflet de aur era IUBIREA de oameni și în special de copii, cărora le-a dăruit-o în toate creațiile sale literare.

Olimpia Sava s-a născut pe 12 februarie 1952, în satul Buceşti, comuna Iveşti, judeţul Galaţi. A activat toată viața în învățământul preuniversitar, fiind învățător, profesor suplinitor, pedagog, secretar de școală și 22 de ani bibliotecar la Școala Nr. 33 din Galați, de unde s-a pensionat în anul 2012. A înfiinţat, în anul 2000, împreună cu scriitoarea gălățeană Cezarina Adamescu, Cenaclul "Arionda", care funcţionează şi în prezent la Şcoala Nr. 33, ajutându-i, plină de entuziasm, optimism și perseverență, pe mulți membri să debuteze ca scriitori.

A publicat peste o sută de cărți, debutând editorial în 1998, cu volumul "Pisicuțe răsfățate". În cărțile sale a abordat o vastă tematică, iar opera sa poate fi considerată o adevărată enciclopedie poetico-educativă pentru copii, de fapt o enciclopedie ludică cu versuri simple, calde, pe înțelesul tuturor.

Și-a dedicat o mare parte din timp editării cărților multor confrați, pe care le-a publicat la editura sa, "Olimpias". A colaborat cu publicații ("Limba noastră", "Viața liberă", "Școala gălățeană", "Glasul pinului", "Viața de pretutindeni" etc) și cu biblioteci, participând la numeroase activități organizate pentru școlari, lansări de carte ale multor scriitori în județul Galați și nu numai.

A obținut multe premii literare, iar unele poezii au fost incluse în manualele școlare pentru clasele a II-a și a III-a din România.

Regretăm profund plecarea sa Dincolo, dar ne mângâiem cu faptul că a lăsat pe Pământ o operă nemuritoare.

Dumnezeu să te odihnească-n pace și lumină, în lumea drepților, draga noastră Olimpia Sava!

Citit 955 ori Ultima modificare Joi, 30 Noiembrie 2023 08:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.