Eruditul V.A.Urechia, în expoziţii

Eruditul V.A.Urechia, în expoziţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Săptămâna viitoare, la sediul central al Bibliotecii „V.A. Urechia” şi la filialele sale se deschid o serie de expoziţii dedicate patronului instituţiei.

Expoziţiile, dar şi numeroasele evenimente care se vor desfăşura în perioada 8-14 noiembrie, marchează 120 de ani de la înfiinţarea uneia dintre cele mai importante instituţii culturale gălăţene.

Una dintre expoziţiile care vor putea fi vizitate în perioada următoare este una iconografică şi se intitulează „Vasile Alexandrescu Urechia - 50 de ani în slujba culturii române”. Expoziţia va fi deschisă la sediul central, la mezaninul etajului I.

În foaierul sălii „Mihai Eminescu” puteţi găsi documente de arhivă despre biblioteca din Galaţi, înfiinţată prin decret regal. De asemenea, sala „Mihai Eminescu” va găzdui tipărituri cu valoare de patrimoniu, manuscrise, scrisori autografe, deosebit de valoroase pentru patrimoniul cultural naţional.

Filiala nr. 1 „Costache Negri” şi Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi organizează expoziţia de documente şi imagini „Regina Maria şi Balcicul”, iar Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” expune o colecţie de desene semnate de elevi de clasele I-IV ai Colegiului Naţional „Al. I. Cuza”.

Citit 545 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.