America în 40 de fotografii la Muzeul de Artă Vizuală

America în 40 de fotografii la Muzeul de Artă Vizuală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La vernisaj a participat  vice-ambasadoarea SUA la Bucureşti, Jeri Guthrie-Corn * Expoziţia marchează 130 de ani de prietenie româno-americană *

Lumea multă venită marţi seară la vernisajul expoziţiei „Picturing America”  demonstrează interesul gălăţenilor pentru acest tărâm care ne populează parcă dintotdeauna visele ca fiind cel al tuturor posibilităţilor.

Expoziţia defineşte încă o dată acest  lucru: în numai 40 de lucrări fotografice se reuşeşte o sinteză a artei americane, din toate domeniile: pictură, sculptură, fotografie, arhitectură, artă populară, artă decorativă, opere definitorii pentru surprinderea unor momente istorice sau a idealurilor şi aspiraţiilor americanilor.

Evenimentul, organizat de Simona Biriş, de la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi, în colaborare cu Centrul Cultural American din Bucureşti şi Ambasada Statelor Unite ale Americii în România a fost înnobilat de prezenţa vice-ambasadoarei  SUA la Bucureşti,  Jeri Guthrie-Corn.

Lecţia americanilor

Gazdă bună, ca întotdeauna, directorul muzeului, Dan Basarab Nanu, a avut numai cuvinte de laudă:

„Este o expoziţie remarcabilă din punct de vedere muzeografic, o expoziţie foto-documentară de la care noi am avea de învăţat multe lucruri. Impresionantă în primul rând este acurateţea explicaţiilor de la fiecare lucrare, dar şi faptul că  prin intermediul a numai 40 de lucrări expoziţia se constituie ca o adevărată lecţie despre istoria artei americane şi despre importanţa artei americane”.

„România e cel mai bun aliat al nostru”

Vice-ambasadoarea Jeri Guthrie-Corn şi-a impresionat audienţa rostind părţi importante din discursul său în limba română. Ea a ţinut să precizeze că a mai fost în România şi cu câţiva ani în urmă, între 1989-1991 şi nu a uitat nici acum curajul de care au dat dovadă românii în acea perioadă dificilă.

„Şi în prima perioadă, dar şi acum, am colindat prin ţară şi am admirat arta unică românească, muzica unică, modul de viaţă, tradiţiile şi arhitectura românilor. Expoziţia de faţă marchează 130 de ani de prietenie româno-americană. Vă spun cu mâna pe inimă: România şi America sunt foarte, foarte, foarte bune prietene. România este cel mai bun aliat al nostru”, a apreciat vice-ambasadoarea.

Jeri Guthrie-Corn ne-a atras totodată atenţia nouă, gălăţenilor, să avem grijă de minunatele monumente arhitecturale pe care le are încă oraşul nostru.

Ca pe o lecţie de prietenie, o lecţie de istoria artei sau pur şi simplu o lecţie de dezinvoltură (aşa cum a remarcat directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Cătălin Negoiţă) expoziţia merită văzută, 30 noiembrie fiind data-limită până când o puteţi vizita.

CITEŞTE ŞI Raftul de carte în limba engleză la „V.A. Urechia”

Citit 523 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.