Raftul de carte în limba engleză la „V.A. Urechia”

Raftul de carte în limba engleză la „V.A. Urechia”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Literatură de calitate în special, dar şi cărţi din alte genuri, precum şi un consistent album de artă americană, în total peste 250 de titluri în limba engleză.

Cu această colecţie impresionantă s-au îmbogăţit, ieri, rafturile Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia”. Jeri Guthrie-Corn, şef-adjunct al Misiunii Ambasadei SUA la Bucureşti şi alţi reprezentanţi ai ambasadei  s-au oprit, în Galaţi, şi la instituţia de cultură, cu o importantă donaţie de carte.

„Invit pe toată lumea să vină nu numai la expoziţia deschisă la Muzeul de Artă, dar şi în această instituţie, un loc extraordinar, plin de oameni”, le-a spus distinsul oaspete bibliotecarilor, cadrelor didactice şi numeroşilor copii care au întâmpinat-o.

Oficialul a mai amintit că darul ambasadei vine nu doar în contextul în care biblioteca aniversează 120 de ani de la înfiinţare, dar şi în acela al celebrării a 130 de ani de relaţii diplomatice americano-române.

Directorul Ilie Zanfir a găsit cele mai frumoase cuvinte de mulţumire pentru darul primit de gălăţeni. Acesta a mai amintit faptul că relaţiile dintre cele două ţări se leagă şi prin intermediul Fundaţiei „Bill & Melinda Gates” şi al programului de dotare a bibliotecilor româneşti pe care îl finanţează.

Vizita oaspeţilor nu s-a încheiat fără un tur complet al bibliotecii. O ultimă oprire, la Secţia Colecţii speciale, unde doamna Valentina Oneţ a deschis comori bibliofile de nepreţuit, i-a fascinat cu totul pe oficialii americani.

Citit 671 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.