Gălăţeni pe lista nominalizărilor la Premiile Gopo

Gălăţeni pe lista nominalizărilor la Premiile Gopo
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

"Antrenamentul de noapte", regizat de tânărul gălăţean Bogdan Alecsandru, este nominalizat la Premiile Gopo pentru "Cel mai bun film de scurtmetraj". Mai mult, în filmul "Libertate", al regizorului Tudor Giurgiu, intrat în competiţie pentru Trofeul Gopo la categoria "Cel mai bun film de lungmetraj", joacă şi actori gălăţeni: Ionuț Moldoveanu, Răzvan Clopoțel, Cristian Gheorghe și Ștefan Forir de la Teatrul Dramatic "Fani Tardini", George Cristian Vintilă și Adelin Ilie.

O nouă performanţă în palmaresul tânărului gălăţean Bogdan Alecsandru, "regizorul poveștilor nespuse într-un secol de film", după cum îl numeam în interviul pe care ni l-a acordat în septembrie anul trecut!

La acel moment, proaspăt absolvent de master în Regie de Film, în cadrul Universității Naţionale de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) "I.L. Caragiale" din București, Bogdan Alecsandru tocmai obţinuse, cu "Antrenamentul de noapte", Premiul publicului pentru ”Cel mai bun scurtmetraj românesc” la cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent "Anonimul". Iar la finele anului trecut, "Antrenamentul de noapte" a obţinut Premiul de Imagine şi Premiul de Montaj la Festivalul "Cinemaiubit".

Cele mai multe nominalizări

Iată că recunoaşterea şi aprecierea pentru acest film continuă şi în 2024. Dintr-o listă de 58 de filme, propusă la categoria de scurtmetraj pentru nominalizări la Premiile Gopo, au fost alese şase. Iar unul dintre cele şase este "Antrenamentul de noapte", regizat de Bogdan Alecsandru.

Nu este însă singura prezenţă gălăţeană pe lista nominalizărilor la Premiile Gopo. Un alt film celebru, în care joacă actori gălăţeni, este în luptă pentru Trofeul Gopo la categoria "Cel mai bun film de lungmetraj". Este vorba despre filmul lui Tudor Giurgiu, "Libertate", care a primit cele mai multe nominalizări - 14! - la Premiile Gopo, spre deosebire de celelalte competitoare: "Spre nord" (13 nominalizări), "Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii" (11 nominalizări), "Boss" (9 nominalizări), "MMXX" (6 nominalizări) și "Visul" (6 nominalizări). De altfel, Tudor Giurgiu se luptă cu acest film pentru premii la categoria "Cea mai bună regie" şi "Cel mai bun scenariu".

Aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", din distribuţia filmului "Libertate" fac parte şi actorii gălăţeni: Ionuț Moldoveanu, Răzvan Clopoțel, Cristian Gheorghe, Ștefan Forir, Adelin Ilie şi George Cristian Vintilă.

Este important să mai spunem şi că în filmul "Visul", intrat în competiţia pentru lungmetraje, joacă şi regretatul artist gălăţean NOSFE.

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo, care va avea loc pe 29 aprilie, la Teatrul Național "I.L. Caragiale" din București.

Citit 1803 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Martie 2024 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.