Teatrul Dramatic, în top la două festivaluri

Teatrul Dramatic, în top la două festivaluri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dramaticul gălăţean a participat recent la două festivaluri, unde actorii au fost aplaudaţi la scenă deschisă şi au impresionat publicul în două oraşe diferite. Întâi la Giurgiu, la Festivalul Teatrelor Dunărene, unde a participat cu piesa „Lecţia” şi apoi la Brăila, la „Zile şi Nopţi de Teatru” unde au prezentat „Ultima oră”.

„E nemaipomenit că în perioadă de criză oameni extraordinari au înţeles că nu trebuie să pună beţe în roate culturii. Am participat la două festivaluri organizate foarte bine, pentru care autorităţile au cheltuit sume importante de bani”.

„De exemplu, la Giurgiu au venit trupe din Iugoslavia, Bulgaria şi Austria, alături de cele din oraşele româneşti de la Dunăre. Iar la Brăila e nemaipomenit că s-au găsit fonduri pentru trei spectacole pe zi, timp de opt zile”.

„E mare lucru că au găsit un asemenea sprijin la autorităţile locale, iar festivalul a fost la fel de bogat ca pe vremea când nu era criză”, ne-a declarat directorul de la „Fani Tardini”, Vlad Vasiliu (FOTO).

„Cel mai bun spectacol din festival”

La Giurgiu, deşi spectacolul „Lecţia” fusese programat iniţial într-o sală studio, s-a jucat la scenă mare, pentru că publicul a solicitat bilete. „S-a jucat cu sala plină şi, deşi nu s-au dat premii, ni s-a spus că am avut cel mai bun spectacol din festival”, se mândreşte Vlad Vasiliu, care a jucat în piesă rolul principal. 

„În regia lui Ţino Geirun, a cărui experienţă în teatre din Austria îşi spune cuvântul, toţi cei trei actori au realizat roluri de zile mari. Un amănunt de remarcat, puţini sunt actorii care pot astăzi să stăpânească publicul prin înălţimea vocii, aşa cum o face «Profesorul», ceea ce este o «lecţie» de teatru foarte importantă”, scrie despre spectacol, directorul festivalului, dramaturgul Mircea M. Ionescu. 

La Brăila, „Ultima oră” a fost aplaudată ieri la scenă deschisă, dar şi minute în şir la final: „Am avut o sală caldă, prietenoasă, am jucat cu vervă, pentru că ne-am simţit bine primiţi”.

„Au contat aceste ieşiri şi pentru că am avut ocazia să legăm relaţii şi să punem bazele unei colaborări şi la alte festivaluri, dar şi să  vedem cum autorităţile din alte părţi se îngrijesc de teatru. La Giurgiu, chiar am fost primiţi de preşedintele Consiliului Judeţului”, îşi aminteşte Vlad Vasiliu.

Citit 454 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.