Aseară Apostolul Andrei a binecuvântat Cetatea

Aseară Apostolul Andrei a binecuvântat Cetatea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se putea să treacă Sărbătorile Andreiene fără să ne raportăm la istoria noastră creştinească şi apostolică şi fără să ne întâlnim în Corabia, reconstituită alegoric de artiştii Teatrului Muzical „Nae Leonard”? 

Aseară, creştinii de la Dunărea de Jos, prin imagine, decor şi sunet au fost introduşi în atmosfera primului veac apostolic, atunci când „colo pe grindei”, în „crâng de alunei, se piteşte în tei, Casa lui Andrei...”.

Aşa cântă românii în nemuritorul Colind al Sfântului Apostol Andrei  întâlnirea din zorii creştinismului cu Apostolul.

Aseară, în prezenţa Înalt Prea Sfinţitului Casian, al Prea Sfinţitului Emilian Lovişteanul de Râmnic, artiştii au refăcut cu mijloace artistice de veac XXI, o frântură din zorii creştinismului, când în corabie Apostolul sosea la Gurile Dunării, iar localnicii l-au primit cu ospitalitate, ba chiar au învăţat şi apoi au împărtăşit Crezul.

În corabia Bisericii se afla şi primarul Dumitru Nicolae care a însoţit „Adunarea Dreptmăritoare”.  „Mulţumim pentru unica Lumină de seară care s-a născut din credinţă, a spus Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian”.

„Sfântul Apostol este cel care a încreştinat slavi, români şi greci, de aceea alegoria tocmai acest lucru subliniază. Că suntem o singură Biserică a comuniunii, că avem un Crez pe care îl mărturisim de două milenii, acum şi în veac”.

Întreaga adunare - după ce a rostit Crezul,  pe Troparul Aducerii Moaştelor Sfântului Apostol Andrei în România - a pornit înspre Faleza Dunării, pentru a duce vestea că Apostolul Andrei este de două mii de ani cu noi.

Citit 804 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.