Aniversare / Teodor Niţă şi fiul său, Mihuţ, născuţi în aceeaşi zi

Aniversare / Teodor Niţă  şi fiul său, Mihuţ, născuţi în aceeaşi zi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teodor Niţă, decanul Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, împlineşte, duminică, 44 de ani. Prilej pentru a-i întreba pe cei apropiaţi, care îl cunosc cel mai bine, cum este Doru Niţă – omul.

Soţia sa, Silvia Niţă, ne spune: „Suntem căsătoriţi de 14 ani. Doru m-a cucerit cu poeziile lui Eminescu şi Minulescu, deci este romantic, sensibil la tot ce se întâmplă în jurul lui, un foarte bun bucătar şi un tată minunat. Este tandru, dar când e vorba de probleme serioase este sever cu el şi cu ceilalţi, din jur. Îi place să găsească soluţiile cele mai bune, ceea ce ne conferă siguranţă şi stabilitate. Ne-au unit şi ne unesc muzica, armonia şi frumosul”.

Profesorul, dirijorul şi compozitorul Eugen Dan Drăgoi îi este coleg atât la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, cât şi la Facultatea de Arte: „Are viziune în sfera relaţiilor umane, a ştiut să facă echipă şi mai ales să lucreze cu oamenii valoroşi. Prin atitudinea deschisă şi comunicativă, prin simţul desfăşurării scenice, creează un climat artistic sugestiv. La multi şi mai ales fericiţi ani îi doresc!”

Mihuţ, fiul lui cel mic, a venit pe lume exact de ziua tatălui, acum 11 ani: „Tatăl meu este bun la suflet şi mă ajută la teme mereu. Este cel mai bun prieten al meu şi mă implică în treburile lui. Mă susţine şi mă încurajează în tot ce fac. Este şi va fi un model pentru mine!”, spune cu convingere Mihuţ, el însuşi actor în recenta premieră, spectacolul „Fiarele”, de la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”.

Maria, fiica de 13 ani a Silviei şi a lui Doru Niţă, mărturiseşte: „Se spune că Dumnezeu îţi alege părinţii, ei bine, eu am fost o norocoasă...! Când fac un lucru şi nu îmi iese cum mi-aş fi dorit, tata mă ambiţionează iar asta îmi dă putere să continuu ceea ce am început. Nu am cuvinte să îi mulţumesc pentru tot ceea ce face pentru noi!”.

Dirijorul Mircea Holiartoc, colaborator şi prieten de 10 ani cu Doru Niţă, spune: „E un om deosebit. Sare în ajutorul oricui, este un prieten de nădejde, atât la bucurie, cât şi în clipe grele. Omul de calitate se cunoaşte în special la greu: când toţi ceilalţi îţi întorc spatele, el îţi întinde o mână. Un astfel de prieten este pentru mine Doru Niţă. Îi doresc sănătate, linişte sufletească şi tot binele pe care l-a făcut să  i se întoarcă întreit asupra lui şi a familiei lui”.

Noi l-am văzut pe Doru în mai multe ipostaze: ca solist de operă la Teatrul Muzical, ca profesor şi decan la Facultatea de Arte, ca însoţitor al grupului „Allegria”, condus de soţia sa, în deplasările la Bruxelles, unde au reprezentat România cu cinste. Este un om de calitate, care, în orice situaţie, ştie să aducă celor din jur zâmbetul pe buze şi pentru asta îi mulţumim. La mulţi ani şi buni, Doru Niţă şi aceeaşi urare, astăzi, şi pentru  Mihuţ Niţă!                    

Citit 8927 ori Ultima modificare Vineri, 21 Octombrie 2011 19:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.