Început de an bun pentru Mircea Baniciu, la Galaţi

Început de an bun pentru Mircea Baniciu, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din ce în ce mai des, concertele prin cluburi şi restaurante sunt singurele menite să ţină spectatorii în contact cu artişti de o anumită factură. După ce la sfârşitul anului trecut, am avut parte de asemenea întâlniri minunate cu Harry Tavitian (care nu mai venise de zece ani la Galaţi) şi Corneliu Stroe sau cu Nicu Alifantis, vineri seară au fost invitaţi Mircea Baniciu şi Vlady Cnejevici la inaugurarea unui restaurant. A fost un eveniment deosebit, care a adus bucurie şi spectatorilor, dar şi lui Baniciu: „E primul concert pe 2009. A fost nemaipomenit cu voi, sper să-mi meargă la fel de bine tot anul”.

A fost o atmosferă caldă, întreţinută cu talent şi umor de Baniciu, susţinut de excelentul compozitor, aranjor muzical şi „clăpar” Vlady Cnejevici. A cântat melodii cunoscute din repertoriul său – „Frunza”, „Eşarfă în dar”, „Dacă ai ghici”, „Vara la ţară”, „Tristeţi provinciale”, „Canarul”, dar şi piese din repertoriul Phoenix-ilor – „Andri Popa”, „Maşina timpului” „Mica ţiganiadă”, „Mugur de fluier”. 

„Se pare că am plecat cu dreptul”

„Suntem bucuroşi să ne aflăm aici la Galaţi în prima noastră ieşire pe 2009. Cu un public atât de bun, se pare că am plecat cu dreptul”, spune Baniciu, care are o mulţime de planuri pe anul în curs. 

„Vreau să lansez un nou album”Best of”, volumul al II-lea. Aşa termin cu lucrurile vechi şi mă pot apuca de cele noi. Am un plan de a readuna la un loc o parte din Phoenix. Sunt în cea mai mare parte plecaţi din România, dar vor să se mai adune să facem ceva împreună. Trebuie să găsim un mod de sponsorizare şi finanţare a proiectului.  

Sperăm că ni se va alătura şi Ţăndărică, mai puţin Nicu Covaci. Cu el mi-e foarte greu să mai comunic acum. E foarte supărat pe noi. Dar există idei Phoenix care n-au fost duse până la capăt. E vorba în primul rând de proiectul „Meşterul Manole”, pe care l-am început şi l-am amânat în favoarea lui „Mugur de fluier”. Sper să am energie suficientă şi putere să fac turnee cu un spectacol cu Pasărea Colibri, aşa cum am făcut la Sala Palatului în 3 decembrie anul trecut”, ne-a dezvăluit artistul. 

Citit 1083 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.