Eugen Dan Drăgoi refuză funcţia de director interimar al Teatrului Muzical

Eugen Dan Drăgoi refuză funcţia de director interimar al Teatrului Muzical
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Maestrul de cor Eugen Dan Drăgoi, pe care primarul Dumitru Nicolae îl doreşte director interimar la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, ne-a declarat într-un interviu acordat în exclusivitate cotidianului „Viaţa liberă” că nu îşi doreşte şi nu acceptă postul la cârma instituţiei de cultură.

„Problema cu directorul interimar este că pe mine nu m-a întrebat nimeni. Cu mine n-a discutat nimeni. De situaţia cu interimatul am aflat din ziar. Nu, nu accept acest post pentru că s-au creat nişte situaţii conflictuale, şi dacă oamenii de care scrieţi dumneavoastră nu mă susţin, eu nu pot fi directorul unora care nu mă susţin.

Eu nu pot fi director cu forţa. Eu nu am avut subalterni, ci colegi, şi toate lucrurile pe care le-am făcut în condiţii vitrege sau mai puţin vitrege au fost împreună. Nu există cor fără dirijor şi nici dirijor fără cor. Eu cred că oricine va veni pe funcţia de interimar va avea o perioadă destul de dificilă pentru că banii sunt foarte puţini, probleme foarte multe. Îmi pare rău că s-a creat situaţia asta. Cred că oricine ar veni, ar trebui să solicite o expertiză de la finanţe de undeva, pentru că în felul acesta este liniştit şi cel care a plecat şi cel care vine”, ne-a declarat Eugen Dan Drăgoi.

Întrebat ce va face în cazul în care va fi numit director interimar, maestrul de cor ne-a spus că va restitui împuternicirea primită. „Dacă voi primi împuternicirea de la domnul primar, i-o voi da înapoi aşa cum am primit-o. V-am spus că nu mă interesează treaba asta. Dacă oamenii nu mă vor pe mine, eu nu am ce căuta acolo. Şi nu mă refer doar la angajaţii teatrului, ci la toată comunitatea locală. Un teatru nesusţinut, nefinanţat, e un teatru mort. Mi-a dat Dumnezeu foarte multe daruri pe care trebuie să le înmulţesc, asta e misiunea mea, aşa mă mântuiesc, nu dând dispoziţii sau lucruri de administraţie”, a mai declarat Drăgoi.

Continuarea interviului o puteţi citi în ediţia de mâine a cotidianului „Viaţa liberă”. 

Citit 7846 ori Ultima modificare Marți, 06 Decembrie 2011 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.