Substitut de director - Laura Sava a preluat frâiele Muzicalului! - UPDATE
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Substitut de director - Laura Sava a preluat frâiele Muzicalului! - UPDATE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

* Fostul manager Florin Melinte se plimbă prin instituţie zâmbind, ca la dânsul acasă…

O veste a zguduit ieri dimineaţă liniştea aparentă aşternută peste Teatrul Muzical „Nae Leonard”: salariaţii au început să şoptească pe la colţuri că Laura Sava este noul director interimar al instituţiei.

După cum am aflat, în cursul dimineţii a avut loc o discuţie între Laura Sava şi dirijorul Sorin Oancea. Potrivit surselor noastre, deşi se pregătise pentru spectacolul pe care Muzicalul îl va oferi duminică – un concert dedicat împlinirii a 125 de ani de la naşterea lui Nae Leonard - Sorin Oancea a fost înlocuit de la pupitrul dirijoral cu Gheorghe Stanciu. Replica cu care, spun sursele noastre, Laura Sava l-a lăsat fără cuvinte pe Sorin Oancea a fost: „Vă convine, nu vă convine, dl primar m-a numit director interimar”. În plus, am mai aflat că, de ieri, fostul manager Florin Melinte se plimbă prin teatru zâmbind, ca la dânsul acasă. Laura Sava dă dispoziţii şi toată atmosfera şi lucrurile care se întâmplă în jur converg spre concluzia că vechea „orânduire” şi-a reintrat în drepturi.

Exclus din spectacol

Contactat telefonic, dirijorul Sorin Oancea ne-a confirmat discuţia pe care a avut-o dimineaţă cu Laura Sava şi faptul că s-a trezit scos de la pupitrul dirijoral al spectacolului pe care îl pregătise. „Azi dimineaţă, fără să vreau, m-am întâlnit cu bunul meu coleg şi prieten  Gheorghe Stanciu, la aceeaşi oră, aceeaşi sală şi aceeaşi orchestră. «Ce faci?» «Păi, la repetiţie. Am fost chemat să dirijez concertul de duminică». Eu am ales programul spectacolului cu mult timp în urmă, partiturile, am repetat miercuri şi am aflat că nu mai dirijez eu. Nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva!”, ne-a mărturisit stupefiat Sorin Oancea. După cum ne-a povestit, a mers să discute cu Laura Sava. „Cum aş fi putut să ghicesc că nu o să mai dirijez eu, când eu mă ocupasem de toate în urma programului făcut de Georgiana Sava (fiica Laurei Sava, n.r.). Laura Sava mi-a spus că îmi convine sau nu, ea este directorul interimar al teatrului. Am 27 de ani de teatru, am crescut în teatru, nu mă joc, nu mă plâng, vreau doar să fiu respectat aşa cum respect şi eu, vreau respectul cuvenit postului meu”, ne-a declarat dirijorul Sorin Oancea. Şi domnia sa ne-a confirmat că maşina ex-directorului Florin Melinte este zilnic în curtea interioară a teatrului.

Ceaţă groasă

Primarul Dumitru Nicolae nu a putut fi contactat pentru a preciza dacă a numit-o sau nu pe Laura Sava în postul de director interimar. Din câte ştiam noi, încă mai încerca să îl convingă pe maestrul de cor Dan Eugen Drăgoi să accepte funcţia.

Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco a declarat că nu deţine informaţii oficiale că Laura Sava ar fi fost numită interimar, dar că a primit un mesaj de acest gen de la un angajat din Teatrul Muzical.

Nu este interimară!

Am contactat-o pe Laura Sava şi am întrebat-o dacă a fost numită director interimar. Iată ce ne-a răspuns: „Nu cunosc nimic în sensul acesta, eu sunt numită substitut al directorului. Întotdeauna când dl Melinte era în concediu medical sau în orice altă situaţie, eu sunt substitut, mă ocup în lipsa lui de activitatea artistică, de actele curente, salarii, semnături... eu sunt substitut, aşa cum am fost întotdeauna când dl director Melinte nu se afla în instituţie”, ne-a declarat Laura Sava. Domnia sa ne-a oferit mai multe amănunte despre evenimentul care va avea loc duminică: „Mă bucur mult că reuşim să facem aniversarea asta, este o obligaţie morală şi de suflet totodată faţă de Nae Leonard, având în vedere că el este patronul spiritual al instituţiei noastre. Se împlinesc 125 de ani de la naşterea lui pe 14 decembrie, dar am spus că e mai nimerit duminică să oficiem această aniversare”, ne-a spus Laura Sava.

Ultima bârfă care circulă prin teatru este că demisia directorului Florin Melinte nu a fost înregistrată în scriptele Primăriei şi că de fapt managerul s-ar afla în concediu medical prelungit până pe 27 decembrie. Şi tocmai pentru acest motiv vine la teatru ca la el acasă. Situaţia ar trebui lămurită cât mai repede de către autorităţile locale, în frunte cu Consiliul Local.

Citit 9819 ori Ultima modificare Joi, 08 Decembrie 2011 19:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.