Muzică fără compromisuri - „Sweet little 6String” - noul album Nicu Patoi & Platonic

Muzică fără compromisuri - „Sweet little 6String” - noul album Nicu Patoi & Platonic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă îl întrebi pe Nicu Patoi ce reprezintă muzica pentru el, răspunsul e oarecum subînţeles: „E modul meu de a fi”, spune simplu chitaristul gălăţean, între o repetiţie cu Ştefan Bănică Jr. şi o înregistrare cu Platonic. Pe 6 decembrie, de Sf.Nicolae, el ne-a dat o veste bună, aceea că intenţionează să lanseze, în februarie sau martie anul viitor, la Galaţi, cel mai recent album al său de compoziţie, “Sweet Little 6String”, realizat împreună cu colegii şi prietenii săi de la Platonic.

”Sweet Little 6String” este un joc de cuvinte care ne arată pasiunea unui om pentru muzică, pentru chitară, pentru interacţiunea între oameni care au acelaşi crez, scrie Berti Barbera, în prezentarea albumului, adăugând: “Platonic este unul dintre proiectele cele mai stabile din punct de vedere muzical, care îşi face simţit efectul de la primele acorduri. Nicu Patoi a devenit Platonic încă de când şi-a propus să îmblânzească chitara, la mijlocul anilor ’90. Cu sonorităţi comune numelui său dar şi bazat pe un concept artistic solid, grupul a început seria de concerte care reprezentau compoziţiile lui Nicu, după care a urmat primul album, intitulat “Saved By The Holy Love”.

500 de ore de studio
“Noul album Platonic trasează intersecţii stilistice între blues, rock, jazz şi funk, păstrând esenţa calităţii muzicale într-un ansamblu unitar care dizolvă graniţele artificiale dintre genuri. Este un album de chitarist, dar asta nu înseamnă că toate piesele sunt încărcate până la refuz cu solo-uri şi intervenţii acrobatice”. 

Platonic, adică: Nicu Patoi la chitară, Razvan “Lapi” Lupu la baterie, Adrian Ciuplea la chitară bas şi Berti Barbera în calitate de percuţionist şi vocalist, împreună cu invitaţii lor: Cristian Soleanu, Dan “Polymoog” Stesco, Raul Kusak, Petrică Andrei, Gelu Ionescu, Andrei Stanoevici, Viorel Sârbu, Rudy Bloch, Oleg Rǎileanu şi Cǎtǎlin Bucerzan împart cu eleganţă spaţiile, în timp ce riff-urile şi formele curg fără să se repete.

“Sweet Little 6String” conţine compoziţii Nicu Patoi, printre care sunt intercalate subtil câteva teme din repertoriul de blues şi rock, toate încărcate de energie pozitivă, balans şi virtuozitate. După peste 500 de ore de studio, cu tot ceea ce înseamnă acest stadiu în existenţa unui album, Platonic, prin noul lor titlu, ne oferă o muzică accesibilă, în care ideea de grup şi de unitate sunt mai importante decât necesitatea de a admira un solist vocal sau de a reţine vreun refren. “Sweet Little 6String” va fi o surpriză atât pentru cei care îl cunosc şi-l admiră pe Nicu Patoi, cât şi pentru cei care vor să urmeze calea celor şase corzi sau să se apropie mai mult de muzica făcută fără compromisuri”, ne asigură Berti Barbera, în prezentarea albumului. “Sweet Little 6String”  se găseşte deja în reţeaua Librăriilor Cărtureşti.

Citit 5594 ori Ultima modificare Vineri, 09 Decembrie 2011 14:30

1 comentariu

 • postat de Un prieten obiectiv
  Luni, 26 Decembrie 2011 14:47
  Cat de trist !!! Sa ai langa tine un om atat de valoros si sa nu stii sa-l apreciezi, este mai mult decat tragic ! Nicu Patoi este un chitarist si compozitor de o valoare incontestabila dar nu compune si nu canta ce place majoritatii romanilor !?! A ales un gen, greu abordabil ( Al di Meola, Joe Satriani, Steve Vai, etc ), de inalta tinuta artistica, fara sa recurga la compromisuri gen : manele, pop-corn, dance, etc. Acest lucru i-a redus, drastic, numarul de admiratori dar cei care i-au ramas fideli stilului sau , compenseaza prin calitatea lor de oameni si de cunoscatori fini, ai muzicii de calitate ! Sunt convins ca, daca ar fi fost un articol despre nu mai stiu ce pitipoanca, siliconata, sau despre vreo facatura la calculator, gen inna, ar fi avut mii de accesari , plus comentariile de rigoare.... !!! Oamenii valorosi, ca Nicu Patoi, se duc incet, unu cate unu, discret, fara sa intre, fortat, cu bocancii murdari, in viata cuiva si abia atunci, cand constatam ca i-am pierdut ,ne incearca un sentiment de jena.... !?! Prea tarziu insa !!! Raul l-am facut deja !!! Sa fii sanatos Nicule si sa fii sigur ca, iti voi aprecia munca, talentul si bineinteles, voi fi mereu langa tine ! Abia astept ziua cand vei lansa albumul , cu trupa ta, Platonic Band ! Sarbatori fericite, alaturi de cei dragi !
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.