Crihană – luat în serios la Roma

Crihană – luat în serios la Roma
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Expoziţia lui Florian Doru Crihană, intitulată „Valoarea sărăciei”, deschisă pe 5 decembrie la Universitatea „Sapienza” din Roma, se bucură de succes, astfel că organizatorii au decis prelungirea ei şi în luna ianuarie. Până şi pe autor l-au luat prin surprindere reacţiile pozitive pe care le-au înregistrat lucrările sale, comentate de universitari de pe toate continentele, într-o manieră economică. Crihană ne-a declarat: „Până acum au fost date publicităţii comentariile prof.Maria Immacolata Macioti, de la Universitatea „Sapienza”, prof. Raffaele K.Salinari din Genova, preşedintele „Terre des Hommes International”, profesor la Urbino, Parma, Bologna, Tarragona (Spania), şi Jean-Piere Tyran din Viena, directorul Departamentului de Experimente Economice Danemarca.

Ultimul comentariu a bătut recordul de audienţă dintre ştirile mele pe Facebook. Cei trei profesori vorbesc despre întoarcerea la valorile simple în economie, idee sugerată în lucrările mele. De la Universitatea din Roma mi-au scris că aceste comentarii pe lucrări ar trebui preluate de marile publicaţii. În curând vor publica o lucrare căreia i s-a alăturat un fragment din Biblie”, ne spune Florian Doru Crihană. Lucrarea la care se referă este intitulată „Bread” (Pâine) şi este cutremurătoare.

 

Am vrut să ştim ce înseamnă pentru gălăţeanul nostru, obişnuit cu premiile la concursurile în străinătate, dar nu cu expoziţii la… universităţi europene, succesul de care se bucură „Valoarea sărăciei”: „Lucrările dispuse pe rafturile Bibilotecii Europene Altiero Sapinelli, a Universităţii „Sapienza”, par aşa… o improvizaţie, dar numai eu ştiu câte obstacole au trecut organizatorii până au reuşit să pătrundă în cea mai mare universitate din Europa. Toţi cei care le-au văzut au fost uimiţi. Curatorul expoziţiei, Alessandro Giuseppe Porcari, m-a invitat acolo la un vernisaj în luna mai 2012. Ecourile din Italia înseamnă pentru mine depăşirea unui prag: acela de a nu fi priviţi, noi, caricaturiştii, doar ca maeştri ai compoziţiei, ai culorii şi ai umorului, ci şi ca oameni cu păreri generale progresiste şi pentru alte domenii”.

Citit 15536 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.