De la idei, la fapte - proiectele lui Crihană

De la idei, la fapte - proiectele lui Crihană
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Una dintre cheile succesului internaţional de care se bucură caricaturistul Florian Doru Crihană este aceea că inginerul navalist gălăţean îşi programează în amănunt expoziţiile şi evenimentele importante, cu multe luni înainte.

Dintre proiectele sale pentru lunile următoare ne-a dezvăluit câteva: „În luna aprilie, voi avea o expoziţie cu tematică diversă, împreună cu Nicolae Einhorn, la Galeria “Gheorghe Petraşcu” din Tecuci şi încă o expoziţie, cu Victor Chiriloaie–Chiril, la Galeria “Gheorghe Naum” din Brăila. La Brăila voi prezenta 22 de lucrări din seria „Titanic”.

În luna mai, mă voi deplasa la Roma pentru că vor să mă cunoască, în persoană, după campania care este în plină desfăşurare la Universitatea Sapienza. S-au exprimat până acum prin comentarii la lucrările mele expuse acolo profesori universitari în economie de la Universităţile din Roma, Napoli, Verona, Macerata, Siena, Bologna, Jonannesburg (Africa de Sud), Copenhaga (Danemarca) şi Uppsala (Suedia).

Tot în luna mai, voi deschide la Galaţi – la sala  “Nicolae Mantu”  a Galeriilor de Artă, o expoziţie cu Nicolae Einhorn. Partea mea va fi o premieră: este vorba despre prima parte a expoziţiei “Brugge”, comandată de Centrul European al Caricaturii din Kruishoutem - Belgia. Prietenii din Belgia m-au informat că au posibilitatea de a dispune expoziţia în centrul istoric, turistic, al acestei perle vest-europene.

Această primă parte se va intitula “Broderii de Brugges” – şi este prezentată, câte o lucrare săptămânal, pe pagina mea de Facebook. În luna august voi prezenta expoziţia mea anuală, personală. Subiectul îl voi dezvălui mai târziu, pentru a nu-mi zăpăci fanii. Tot în luna august, voi arăta publicului partea a doua a expoziţiei “Brugge” împreună cu Victor Chiriloaie–Chiril, la Galeriile de Artă din Galaţi.

În luna septembrie voi reprezenta ţara noastră la ediţia din acest an a întâlnirii directorilor muzeelor de caricatură. Toată lumea se aşteaptă la un eveniment major, deoarece este organizat pentru prima oară, în Occident, la Centrul European al Caricatiurii din Kruishoutem, pe durata a cinci zile. Voi fi acolo în calitate de colecţionar, caricaturist, dar şi cunoscător al fenomenului în centrul şi estul Europei. În planurile mele pe acest an mai sunt alte câteva idei, dar încă suntem la stadiul de discuţii, nefiind nimic programat”, ne-a spus Florian Doru Crihană.

Citit 6629 ori Ultima modificare Luni, 20 Februarie 2012 12:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.