La Teatrul Muzical se fac glume pe seama lui Florin Melinte

La Teatrul Muzical se fac glume pe seama lui Florin Melinte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În vreme ce autorităţile administraţiei îşi bat capul prinse în hăţişul actelor şi documentelor, încercând să înţeleagă de ce Florin Melinte se declară în continuare directorul Teatrului Muzical „Nae Leonard”, în instituţia de cultură atmosfera este relaxată, ba chiar putem spune că oamenii au zâmbetul pe buze.

Niciunul dintre artiştii şi tehnicienii scenei cu care am vorbit nu se teme că Florin Melinte s-ar putea reîntoarce la cârma teatrului. Din contră, se fac glume pe seama lui Melinte. Dacă altădată asemenea poante se făceau pe şoptite, pe la colţuri, acum artiştii îşi permit să glumească în gura mare. Cea mai nouă poantă care circulă este „vestea proastă” că fostul manager „nu se mai atinge de pahar”. Motivul? Nu mai este stresat, aşa cum se plângea înainte, pentru că nu mai este director. Salariaţii instituţiei nu se simt câtuşi de puţin ameninţaţi că s-ar putea întâmpla ceva cu actuala conducere. De altfel, prefectul judeţului Galaţi, Paul Florea, a şi precizat clar că Teodor Niţă este şi rămâne director interimar al Teatrului până când ancheta se va finaliza şi va lua o decizie de validare a hotărârii de Consiliu Local prin care Niţă a fost numit. Potrivit legii, prefectul are la dispoziţie şase luni pentru a valida sau ataca în contencios o hotărâre de CL, dar în acest timp ea se aplică.

Singurii care nu se simt deloc în largul lor în teatru sunt cei ce ştiu responsabili de neregulile pe care prefectul Paul Florea le anchetează. Pe Florin Melinte nu l-a văzut însă nimeni în teatru şi se fac presupuneri că ar fi în concediu de odihnă, medical sau… „prenatal”.

Din exterior, trecerea de la atmosferă încordată, plină de teroare specifică regimului impus de Florin Melinte, la o atmosferă artistică, de creaţie, firească pentru un teatrul muzical se vede şi se simte mai bine. Prezentă pe scena muzicalului gălăţean, soprana Cristina Sandu, de la Opera Naţională din Iaşi, a remarcat cu plăcere duminică numărul mare de spectatori care au asistat la spectacol. Şi chiar s-a declarat frapată de faptul că sala a fost aproape plină. Ceea ce a observat în plus soprana venită din Iaşi a fost faptul că artiştii cu care a colaborat erau mai mereu zâmbitori şi foarte entuziaşti.

Verificările mai durează

De cealaltă parte, ancheta administrativă pe care a declanşat-o reprezentantului Guvernului în teritoriu ar putea dura două săptămâni. Prefectul judeţului Galaţi, Paul Florea, spune că este departe de a fi ajuns la o concluzie legată de situaţia absurdă de la Teatrul Muzical „Nae Leonard”. Din datele iniţiale, prefectul susţine că sunt o serie întreagă de nereguli legate de deciziile primarului Dumitru Nicolae.

„Apar înscrisuri contradictorii şi nu pot să-mi dau seama de situaţia domnului Florin Melinte care susţine că este în continuare director la Muzical. Dumnealui şi-a depus demisia de la 1 decembrie, dar a beneficiat până în ianuarie, când i s-a aprobat concediul de odihnă, de concedii medicale nevizate. Nu se ştie din ce calitate primarul i-a aprobat concediu de odihnă lui Florin Melinte. Din cea de salariat al teatrului sau din cea de manager? În plus, el a semnat tot felul de acte, având un rând de ştampile acasă. Vreau în primul rând să mă lămuresc cum îndreptăm această situaţie”, ne-a declarat prefectul.

Poate cu această ocazie prefectul Paul Florea va aborda şi celelalte zeci de nereguli sesizate de organele abilitate, recunoscute şi de instanţele de judecată, în ultimii ani, şi va face lumină. Un lucru e cert, un rău care trenează de zece ani în teatru, se lasă greu înlăturat.

Citit 8244 ori Ultima modificare Marți, 21 Februarie 2012 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.