Viorel Baciu - Aniversare şi frunţi descreţite

Viorel Baciu - Aniversare şi frunţi descreţite
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu ocazia împlinirii vârstei de 50 de ani, caricaturistul gălăţean Viorel Baciu a vrut să marcheze aniversarea acestei jumătăţi de veac prin mai multe evenimente adunate la un loc: lansarea a două broşuri, două postere şi vernisajul expoziţiei personale în cadrul Galeriei „Florian Doru Crihană”.

Evenimentul a avut loc joi după-amiază, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”. Cele două broşuri, „Cartea femeii pentru gusturile bărbatului” şi „Cartea bărbatului pentru gusturile femeii” conţin caricaturi ale artistului, alături de citate ale mai multor celebrităţi. Prefaţa ambelor broşuri a fost scrisă de dr. Nicolae Bacalbaşa.

”Toţi se vor regăsi în cărticelele astea”

„Zilnic oamenii îşi pun întrebarea «Ce îi cumpăr ei?» sau «Ce îi cumpăr lui?». Acum gusturile nu se discută, dar un cadou care să descreţească, pentru 30 de secunde, frunţile şi să dea o stare de bine reprezintă «Cartea femeii pe gusturile bărbatului» şi «Cartea bărbatului pe gusturile femeilor». Întotdeauna trebuie să vii cu ceva nou pe piaţă. Eu m-am cam săturat de felicitările aniversare care au un tipar. Toţi se vor regăsi în cărticelele acestea”, ne-a spus caricaturistul, explicând conceptul de la care a pornit ideea broşurilor.

Cele două postere, ”Cetăţeni, gândiţi” şi ”What a wonderful world” au şi ele o poveste în spate. ”Nu am înţeles de ce, pe vremuri, vedeam scris «Cetăţeni, nu călcaţi iarba!» sau «Cetăţeni, gândiţi!». Dar «Cetăţeni, gândiţi!» este cumulul tuturor nevoilor omului. Nimeni nu va recunoaşte că nu gândeşte. De aici ideea primului afiş. Cel de-al doilea va pleca în Turcia, împreună cu portretul preşedintelui Turciei. Posterul va merge la canalul de televiziune TNT Turkiye TV.

Reprezentanţii acestuia îl vor înmâna preşedintelui din partea unui admirator din România. La vremurile astea, să ai creştere economică de 11,3 la sută, e mare lucru şi arată că omul acesta ştie ce vrea”, a explicat Viorel Baciu.

Artistul a fost felicitat de foarte mulţi prieteni care îl stimează şi îi admiră lucrările. De asemenea, binecunoscutul caricaturist Stefan Popa Popa”s i-a trimis gălăţeanului nostru un mesaj înregistrat, deoarece acesta se afla la Vatican.

Citit 13219 ori Ultima modificare Vineri, 24 Februarie 2012 23:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.