Viorel Baciu - Aniversare şi frunţi descreţite

Viorel Baciu - Aniversare şi frunţi descreţite
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu ocazia împlinirii vârstei de 50 de ani, caricaturistul gălăţean Viorel Baciu a vrut să marcheze aniversarea acestei jumătăţi de veac prin mai multe evenimente adunate la un loc: lansarea a două broşuri, două postere şi vernisajul expoziţiei personale în cadrul Galeriei „Florian Doru Crihană”.

Evenimentul a avut loc joi după-amiază, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”. Cele două broşuri, „Cartea femeii pentru gusturile bărbatului” şi „Cartea bărbatului pentru gusturile femeii” conţin caricaturi ale artistului, alături de citate ale mai multor celebrităţi. Prefaţa ambelor broşuri a fost scrisă de dr. Nicolae Bacalbaşa.

”Toţi se vor regăsi în cărticelele astea”
„Zilnic oamenii îşi pun întrebarea «Ce îi cumpăr ei?» sau «Ce îi cumpăr lui?». Acum gusturile nu se discută, dar un cadou care să descreţească, pentru 30 de secunde, frunţile şi să dea o stare de bine reprezintă «Cartea femeii pe gusturile bărbatului» şi «Cartea bărbatului pe gusturile femeilor». Întotdeauna trebuie să vii cu ceva nou pe piaţă. Eu m-am cam săturat de felicitările aniversare care au un tipar. Toţi se vor regăsi în cărticelele acestea”, ne-a spus caricaturistul, explicând conceptul de la care a pornit ideea broşurilor.

Cele două postere, ”Cetăţeni, gândiţi” şi ”What a wonderful world” au şi ele o poveste în spate. ”Nu am înţeles de ce, pe vremuri, vedeam scris «Cetăţeni, nu călcaţi iarba!» sau «Cetăţeni, gândiţi!». Dar «Cetăţeni, gândiţi!» este cumulul tuturor nevoilor omului. Nimeni nu va recunoaşte că nu gândeşte. De aici ideea primului afiş. Cel de-al doilea va pleca în Turcia, împreună cu portretul preşedintelui Turciei. Posterul va merge la canalul de televiziune TNT Turkiye TV.

Reprezentanţii acestuia îl vor înmâna preşedintelui din partea unui admirator din România. La vremurile astea, să ai creştere economică de 11,3 la sută, e mare lucru şi arată că omul acesta ştie ce vrea”, a explicat Viorel Baciu.

Artistul a fost felicitat de foarte mulţi prieteni care îl stimează şi îi admiră lucrările. De asemenea, binecunoscutul caricaturist Stefan Popa Popa”s i-a trimis gălăţeanului nostru un mesaj înregistrat, deoarece acesta se afla la Vatican.

Citit 12793 ori Ultima modificare Vineri, 24 Februarie 2012 23:38

5 comentarii

 • postat de Bonnaparte
  Luni, 18 Noiembrie 2013 19:16
  5.13.147.***
  domnule popa vasile marlania de care dai dovada e de invidiat.Baciu e Baciu orice ai incerca sa destabilizezi ,si chiar o mare de oameni de bine din tara si Galati se mandresc ca sunt contemporani cu el.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Nicu Cociorva
  Miercuri, 12 Decembrie 2012 15:23
  Maestre, sa traiti frumos (!) ,si "numai de bine" si de ..."ras" !!!
  Bucurii, sanatate si realizari !
  Nicu Cociorva.
  0
  1
  Raportează
 • postat de popavasile
  Luni, 27 Februarie 2012 11:58
  O fi el talentat, dar datoriile tot nu si le-a platit. Si va spun ca multi au de recuperrat bani de la el.
  1
  1
  Raportează
 • postat de Costin
  Duminică, 26 Februarie 2012 23:43
  Stimate maestre Viorel Baciu, un sincer LA MULTI ANI, sanatate si spor la munca, voie buna si inspiratie, de la un modest conjudetean din Botosani, loc ce a zamislit atatea genii in cultura romaneasca si care are un loc aparte si pentru dumneata. Nu te-am uitat, sa ne faci mereu cinste si sa intepi toate prostiile acestei lumi, care, poate-poate, se va mai indrepta spre morala crestina si va ajuta la renasterea spiritului si valorilor umaniste care sa ne readuca pe linia de plutire. Si intr-o zi sa ti se implineasca toate visele de la plecarea dumitale de acasa, sa te simti realizat artistic si recunoscut dupa merite. Toata stima si respectul!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Prostul satului cu genii vesnice, universale, si alte personaje
  Sâmbătă, 25 Februarie 2012 00:18
  Baciu, om frumos, iti doresc La Multi Ani si bani, dar departe de galati (sic!), acolo unde ne-ai spus joi, in hol, la Teatru (singura chestiune culturala din acest oras de hahalere si oameni buni nebagati in seama), ca vei fi primit, cu drag, ajutat si inteles. Poate nu am stat noi la multe povesti, si nici nu imi sta in caracter sa umblu cu politete xerox-ata, stereotipii si alte cosmetice. Nu avea ce cauta la microfon pislaru, asta sa fie clar. In rest, apreciez efortul (financiar, pentru protocol, precum si finetea lui Vlad Vasiliu, gazda serioasa si culta), mai ales intelegerea, atitudinea domniei-tale fata de invitati. Ar trebuie sa nu apara la microfon nici un jeg politic, atunci cind are loc o intilnire culturala. Este pacat... aveai atitea de spus... esti tinar... si sa nu uiti, de la un pirat batrin, ca nici dreacu nu va sti cine era primar la galati (sic!) in ziua cind ai implinit 50 de ani, dar ziua ta va fi stiuta... De altfel, la acest frumos triumf, Mamei tale, pe unde o fi acum, lauda sa-i aducem. Cu drag, Floricica Mirel, Doctor in Stiinte Umaniste, somer, filosof roman.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.