O expoziţie sub semnul sacralităţii la Muzeul de Artă Vizuală
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

O expoziţie sub semnul sacralităţii la Muzeul de Artă Vizuală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Drumul spre înălţare” este expoziţia care a fost deschisă ieri la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi, sub semnătura pictorului Liviu Nedelcu. Au fost prezenţi elevi de la Liceul de Artă, dar şi studenţii artistului care predă la Facultatea de Arte din Galaţi.  

Evenimentul a fost onorat de prezenţa criticului de artă Valentin Ciucă, cel despre care directorul muzeului, Dan Basarab Nanu a spus că a încetat să mai fie oaspete şi a devenit un adevărat coleg, care des alături pentru a-i susţine. „Liviu Nedelcu este un om care-şi caută eul profund. Expoziţia de astăzi  reprezintă un moment în care a depăşit etapele de revoltă şi  vrea să se împace cu sine şi cu Dumnezeu. Să ne apropiem de operele sale pentru că sunt adevărate lecţii de înţelepciune”, i-a îndemnat criticul de artă pe cei prezenţi.

Directorul Dan Basarab Nanu a punctat şi el ideea că lucrările expuse pe simeze sunt „o ocazie ca fiecare să se bucure de semnul înţelepciunii şi de puritatea liniei. Liviu Nedelcu se detaşează de cei care lucrează în manieră iconografică prin aceea că nu  este interesat de chip, ci de simbol şi de dramatismul gestului”. Organizatorul expoziţiei, Eduard Costandache a spus că în toată perioada cât a lucrat la realizarea expoziţiei s-a gândit la un citat din Andre Gide: „Arta este o colaborare între Dumnezeu şi artist, şi cu cât face artistul mai puţin, cu atât mai bine”.  

Vasile Nedelcu a susţinut că se simte onorat că i s-a propus să aibă o expoziţie într-un muzeu de prestigiu, cu o colecţie impresionantă şi un colectiv deosebit.  „Expoziţia nu ar fi avut loc dacă Ioan Tudor nu m-ar fi invitat să predau la Galaţi. Sunt foarte mândru de studenţii mei, care sunt foarte talentaţi”, a mai spus artistul plastic în încheiere. 

Citit 5129 ori Ultima modificare Vineri, 24 Februarie 2012 19:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.