Florin Mingireanu pregăteşte un nou eveniment

Florin Mingireanu pregăteşte un nou eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, a avut loc conferinţa ştiinţifică „Zbor la graniţa dintre noi şi cosmos”, susţinută de gălăţeanul Florin Mingireanu, cercetător ştiinţific în cadrul Agenţiei Spaţiale Române, care a prezentat fotografii, înregistrări video şi date ştiinţifice de la lansarea, în toamna anului trecut, a unui balon meteorologic ce a atins altitudinea de 35,3 km.

Mingireanu le-a vorbit participanţilor la eveniment - peste 100 de elevi, studenţi şi profesori - despre o altă lansare care va avea loc în luna iunie, pe un balon meteorologic de mare altitudine, a unor experimente specializate propuse de cititorii revistei „Ştiinţă şi Tehnică”, experimente la care pot veni cu propuneri şi gălăţenii.

“Le oferim elevilor şi studenţilor gălăţeni posibilitatea de a veni cu propuneri de experimente care să poată fi făcute la bordul unor astfel de baloane care ajung, practic, la marginea cosmosului. Sperăm ca în felul acesta să-i aducem mai aproape de partea de ştiinţă, de tehnologie, de domeniul aerospaţial şi, de ce nu, să aibă posibilitatea de a cunoaşte oameni care lucrează în acest domeniu”, ne-a declarat Florin Mingireanu.

O propunere ce merită luată în serios

Muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul Compartimentului Planetariu - Observator Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, apreciază că, din punctul de vedere al instituţiei gazdă, evenimentul de ieri a fost un succes: “Timp de aproape o oră, întrebările din partea participanţilor au venit în avalanşă. Florin, care este un foarte bun vorbitor, a răspuns tuturor întrebărilor şi, cu acest prilej am aflat şi noi lucruri foarte interesante despre cercetările lui”, ne-a declarat Ovidiu Tercu.

Idei valoroase din mintea copiilor

Elena Seciu, profesoară de fizică la Şcoala Nr. 9, prezentă cu un grup de 18 elevi  la eveniment, apreciază oportunitatea elevilor de a participa cu idei şi propuneri la acest experiment: “Inclusiv elevii de gimnaziu pot propune teme pe care să le dezvolte în cadrul unor miniproiecte pe care să le trimită pe site-ul Agenţiei Spaţiale Române. Dintre acestea va fi ales unul, care va primi sprijin tehnic pentru realizare din partea Agenţiei. Copiii au fost foarte încântaţi, întrebările lor au fost pertinente. Şansa ce li se oferă este una extraordinară, nu m-am gândit niciodată că specialiştii vor ţine seama de faptul că o idee valoroasă poate să vină din mintea unui copil”.

Citit 8028 ori Ultima modificare Duminică, 26 Februarie 2012 12:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.