Marți și miercuri: Moaștele Sfântului Atanasie Patelarie, la Galaţi

Marți și miercuri: Moaștele Sfântului Atanasie Patelarie, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Marţi seara, Moaştele Sfântului Atanasie  al III-lea Patelarie (1580-1654) -  cel care a slujit în fosta Mănăstire ”Sfântul Nicolae” din Galaţi, acum, biserică de mir - vor fi scoase la închinare. Mitropolit al Tesalonicului (1631), Patriarh Ecumenic al Constantinopolului (în trei rânduri), Sfântul Atanasie a slujit la Galaţi, vreme de aproximativ doisprezece ani, între 1642 și 1654. În vremea vieţii sale pământeşti, la Dunărea de Jos, fostul  Patriarh Ecumenic se ruga şi făcea demersuri către Ţarul Rusiei, pentru a reuşi să plătească birurile către Poarta Otomană, pentru ca populaţia să poată să trăiască după legea creştină.

Sfârşitul vieţii pământeşti l-a surprins în Ucraina, în drumul de întoarcere de la Moscova înspre Galaţi. Astăzi, Sfintele sale moaşte sunt la Harkov.

Închinare

În amintirea slujirii la Galați, Sfântul Sinod al BOR a hotărât ca Atanasie al III-lea Patelarie să fie proclamat la Galați, Sfânt cu cinstire locală, fapt întâmplat în 2 mai 2009, în prezența Prea Fericitului Patriarh Daniel.

De aceea, marţi seara, la ora 17.00, Sfântul ne va însoți în priveghere și ne va întâmpina la istorica Biserică ”Sfântul Nicoloae” din Galați, pentru ca în jurul orei 18.30 să ajungă în noua Parohie ”Sfântul Atanasie”.

Miercuri, Racla cu Sfintele Moaște va fi oferită spre închinare pe baldachinul din fața Catedralei Galaților.Sfântul Atanasie este punte de legătură între popoarele grec, român, slav și între toate popoarele lui Dumnezeu.  

 

 

Citit 14616 ori Ultima modificare Duminică, 29 Aprilie 2012 20:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.