Punct ochit, punct, virgulă, lovit! - Inaugurarea clubului de lectură
Foto: Foto: Gabriel Ghimpu

Punct ochit, punct, virgulă, lovit! - Inaugurarea clubului de lectură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Clubul de lectură de la Filiala Sud Est a Uniunii Scriitorilor a păşit miercuri seara de-a dreptul cu dreptul! Poetul Corneliu Antoniu, preşedintele filialei, a fost înconjurat, la sediul de pe Labirint nr. 1, de o mare familie la o masă care ni s-a părut de-a dreptul rotundă, cu scriitori şi cititori profesionişti de toate vârstele, cu reprezentanţi ai mai multor grupări culturale: Uniunea Scriitorilor, cenaclul „Noduri şi Semne”, cenaclul Cercul al Casei de Cultură a Studenţilor, Palatul Copiilor, cu scriitori profesionişti şi debutanţi, cu profesori, critici, plasticieni, muzicanţi, elevi, oameni cu părul alb.

Asistenţa, bucurată de muzica tinerei folkiste Mariana Iorga, a avut parte de lectură pe săturate. A deschis prozatorul Ion Avram, cu o lectură copleşitoare din romanul său „Prin văile Golgotei”, urmată de un recital de poezie sinceră şi proaspătă al poetului Alexandru Maria, din volumul său abia publicat de Editura Convorbiri Literare din Iaşi - „Omul metodă”, laureat în 2011 al festivalului naţional „Porni Luceafărul…”. Plasticiana şi profesoara Mihaela Brumar a încurajat-o miercuri pe Mariana Iorga, de data aceasta în calitate de artist plastic în devenire, la prima sa expoziţie, deschisă la aceasta primă ediţie, săptămânală, a Clubului de lectură. Iniţiativa şi în spatele reuşitei din prima a acestor lecturi publice „la două mâini” i-a aparţinut poetei Simona Toma, bibliotecara Filialei USR, care a grăbit puţin lucrurile, căci o serie de lecturi erau deja proiectate pentru la toamnă, când, a anunţat preşedintele filialei, vom avea parte şi de muzică simfonică, alături de lectură, teatru, muzică tânără, lansări de carte, expoziţii.

Întâlnirea de miercuri s-a prelungit vreo şase ore, ocazie să constatăm ce buzunare largi cu texte au scriitorii gălăţeni, care au scos în continuare carneţelele cu poezie sau eseu, telefoanele mobile cu poemele tastate acolo sau pur şi simplu şi le-au amintit. S-a şi cântat, s-au deschis cărţi din bibliotecă şi s-au făcut planuri de viitor literar. Miercuri - d´a cappo!

Citit 5704 ori Ultima modificare Duminică, 29 Iulie 2012 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.