După 15 ani, la Galaţi: O nouă tabără de sculptură în metal

După 15 ani, la Galaţi: O nouă tabără de sculptură în metal
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La Muzeul de Artă Vizuală se desfăşoară, în perioada 1-15 august, tabăra de creaţie în metal „Naţionala de sculptură - Galaţi, 2012”, la care participă opt plasticieni din Galaţi şi Brăila: Gheorghe Terescenco, Relu Angheluţă, Cătălin Batâr, Mihaela Brumar, Eduard Costandache, Sorina Fădor Vădeanu, Cosmin Saulea şi Adrian Vădeanu.
La deschidere, Dan Basarab Nanu, directorul muzeului, i-a făcut cunoscuţi pe organizatori - Primăria Galaţi, Consiliul Local, Consiliul Judeţului, Facultatea de Mecanică a Universităţii „Dunărea de Jos”, Muzeul de Artă Vizuală, Fundaţia „Nicolae Mantu”, UAP. Totodată, directorul a adăugat: „Putea Edi Costandache să aibă un milion de idei, puteau toţi plasticienii să facă demonstraţie în urbe şi tot ar fi fost degeaba, dacă în acest oraş nu existau nişte oameni minunaţi şi nişte instituţii-prietene, care ne-au dat concursul”. Un nume pe care l-a amintit Dan Nanu a fost cel al profesorului Cătălin Fetecău, decanul Facultăţii de Mecanică, cel care a ţinut morţiş ca, după 15 ani de la ultima ediţie, seria taberelor naţionale de sculptură în metal să fie continuată. Preşedintele comisiei de cultură, Gheorghe Bugeag, a promis, în numele Consiliului Local, un premiu de 15.000 lei pentru participanţi.

Citit 8792 ori Ultima modificare Joi, 02 August 2012 18:35

1 comentariu

 • postat de Bravo,felicitări,foarte frumoase. Bravooo !!!
  Vineri, 03 August 2012 19:25
  Mă bucur,felicitări. Și azi admir sculpturile în metal de pe faleză cu toate că le văd de sute de ori,schimbând unghiurile de privire și descoperind de fiecare dată noi ,,mesaje'' artistice ce s-au vrut transmise privitorului. Foarte frumoase,impresionante,multă imaginație artistică. Ar mai trebui revopsite cu culori diferite pentru a le mai întinerii. Dar nu contează,metalul dă măreție lucrărilor chiar privite de pe Dunăre.
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.