Spectacol de revistă şi o operetă celebră la Teatrul Muzical "N. Leonard"

Spectacol de revistă şi o operetă celebră la Teatrul Muzical "N. Leonard"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sfârşit de săptămână vesel la Teatrul Muzical "N. Leonard", care-şi aşteaptă spectatorii cu cea mai recentă premieră - "O familie trăsnită", dar şi cu o operetă celebră - "Contesa Maritza".

Gălăţenii sunt aşteptaţi sâmbătă, 4 martie, de la ora 18,00, să  vadă "O familie trăsnită", în regia lui Victor Zaharia, pe muzica unuia dintre cei mai titraţi compozitori gălăţeni, Dan Eugen Drăgoi. Vor da glas şi viaţă personajelor artişti îndrăgiţi: Mariana Pisică, Radu Horghidan, Adina Lazăr, Ionuţ Negrişanu, Paul Buţa, Mitică Belciugan, Isabela Oancea, Cristina Vasopol.

Regizorul Victor Zaharia susţine că e o comedie pentru toate vârstele. "Deşi este cvasinecunoscut, am fost surprins să descopăr în textul lui George Mihalache o structură şi un ritm de vodevil autentic, cu o listă de personaje compusă din cupluri de îndrăgostiţi, personaje ciudate şi servitori agili. Demersul nostru artistic a constat în a adapta şi reinterpreta scenariul în stilul şi viteza comediei americane de la mijlocul secolului al XX-lea. Suntem norocoşi să îl avem ca autor al muzicii pe Eugen Dan Drăgoi, care ne-a oferit melodii complexe şi memorabile în acelaşi timp", spunea la  premieră regizorul.

„Contesa Maritza”, o partitură celebră

Duminică, 5  martie de la ora 18,00, Teatrul Muzical „N. Leonard” propune publicului gălăţean opereta „Contesa Maritza”, o partitură celebră, semnată de marele compozitor Emmerich Kalman.

În distribuţie apar interpreţii: Nicoleta Maier (contesa Maritza), Adrian Ionescu (Tassilo), Adelina Diaconu (Liza), Adrian Mărginean (Zsupan), Lăcrămioara Crihană (Manjia), Ionuţ Negrişanu (Ioţa), Emil Racoviţă (Ceko), George Apostolache (Carl), Florina Nistor(Ibi). Evoluează orchestra, corul şi baletul teatrului, dirijor Eugen-Dan Drăgoi.

Regizorul spectacolului este Cristian Mihăilescu, una dintre personalităţile culturale româneşti de excepţie. Coregrafia a fost realizată de Mihai Mândruţiu, iar scenografia îndrăzneaţă este semnată de Andreea Săndulescu.

Subiectul acestei extrem de jucate operete este incitant şi amuzant: văduvă, tânără, frumoasă şi bogată, contesa Maritza vrea să scape de stăruinţele admiratorilor care o asaltează cu cereri în căsătorie şi îşi inventează un logodnic, care îşi face apariţia în carne şi oase, iar ghicitoarea satului îi prezice că se va îndrăgosti de un bărbat frumos şi nobil. Fugind de prezicere la conacul de ţară, se îndrăgosteşte acolo cu adevărat de administratorul moşiei sale, care se dovedeşte a fi de fapt contele Tassilo.

Citit 1414 ori Ultima modificare Joi, 02 Martie 2017 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.