Bacalbaşa şi Baciu „recidivează”! „Prostia ca o modă”

Bacalbaşa şi Baciu „recidivează”! „Prostia ca o modă”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La un an după ce au lansat broşura „Bulă povestit”, Nicolae Bacalbaşa şi Viorel Baciu continuă să-i surprindă pe gălăţeni: în ultimul week-end al lunii august, cei doi vor lansa în aceeaşi manieră - distribuind, gratis, pe Faleză,  1.000 de exemplare din broşura „Prostia ca o modă”.

În prefaţă, preşedintele Consiliului Judeţului, medicul şi scriitorul Nicolae Bacalbaşa afirmă:  „Prostia este un atribut statistic, social, etic. Este un cristal cu multe muchii” şi mărturiseşte: „Un bulibaşă ţigan mi-a făcut extrem de generosul cadou că m-a luminat la timp că numai prostul este sincer”. Umoristul Cornel Udrea consemnează, de asemenea, în prefaţă: „Prostia este o sumă a inteligenţei care dă în gropi, respectiv prostia este cea mai agreabilă formă de a distruge tot ceea ce construieşte substanţa cenuşie (…) Din cauza proştilor nu se pot repara străzile României, pentru că e nevoie să se justifice activitatea constantă de a da în gropi”.

Viorel Baciu ne-a declarat: „Nimeni  nu a dat, clar, până acum, definiţia prostiei: o simţim, o suportăm, ne întâlnim cu ea zi de zi. Broşura aceasta se doreşte a fi o carte-medicament pentru gălăţenii care se simt sufocaţi de câtă prostie e-n jur”.

Eternă şi invincibilă…

Cartea conţine citate celebre despre prostie însoţite de caricaturi ale celor ce le-au gândit: Albert Einstein („Doar două lucruri sunt infinite, universul şi prostia umană, însă de primul nu sunt sigur…”), Virgil Petcu, Albert Camus, Heinrich Heine („În lume sunt mai mulţi proşti decât oameni”),  Nicolae Iorga, Ion Creangă, Leonardo da Vinci, Emil Cioran, Paul Henri Spaak („Prostia este una dintre cele mai neobişnuite boli. Bolnavul nu suferă, în schimb suferă ceilalţi”), Camil Petrescu, Karl Kraus, Alexandru Paleologu („Prostia este eternă şi invincibilă”), Woody Allen, Confucius („Avantajul omului inteligent este că poate face pe prostul ori de câte ori are chef”), Napoleon Bonaparte („În politică, prostia nu e un handicap”), Mark Twain.

Inutil să mai spunem cât de reuşite sunt caricaturile ce însoţesc aceste vorbe de duh.

Citit 11864 ori Ultima modificare Marți, 07 August 2012 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.