Tehnică şi artă în Tabăra de sculptură: Adrian Vădeanu pregăteşte o lucrare „asezonată”

Tehnică şi artă în Tabăra de sculptură: Adrian Vădeanu pregăteşte o lucrare „asezonată”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sculptorul Adrian Vădeanu îi asigură pe gălăţeni că le va oferi, în cadrul Taberei de sculptură în metal, care se desfăşoară zilele acestea, la Muzeul de Artă Vizuală, ”o lucrare super!”.

„Am mers pe un principiu al simetriei: două piramide, una orientată cu vârful în jos, cealaltă orientată cu vârful în sus, între ele cu nişte elemente de legătură mai dulci, mai rotunde, piramidele fiind destul de rigide. M-am orientat şi după locul unde vor fi amplasate în oraş şi m-a inspirat Facultatea de Mecanică, unde mentalul este predominant ştiinţific. Astfel, am încercat să fac o legătură între latura ştiinţifică, rigidă pe alocuri, dar foarte frumoasă, şi latura artistică. Am zis să fie o lucrare cu accente tehnice, care să fie gustată de privitori. În egală măsură, însă, o mare parte din sufletul meu de artist se va regăsi în lucrare”.

În privinţa culorii, încă nu e decis: „O voi alege în funcţie şi de locul unde va fi amplasată lucrarea, de clădirile care vor fi în preajmă, să se potrivească, trebuie să studiez locul. Trebuie bine gândit, nu pot să vin cu o culoare şi să spun: asta e! Trebuie să se potrivească ambientului. Sunt multe lucrări puse aiurea în Galaţi, nu numai sculpturi, sunt tot felul de năzbâtii apărute peste noapte care, în loc să înfrumuseţeze oraşul, au un impact negativ asupra privitorului”. 

Cât despre titlul lucrării, artistul afirmă: „Copilul încă nu e născut, mai are de crescut, să nu fie prematur” şi ne asigură că: „Lucrarea va fi dotată şi cu maşini de tocat feliate şi cu maşini de cusut feliate, cu fel de fel de organe de maşini, va fi asezonată cu de toate”.

Faptul că e alături de soţia sa, Sorina Fădor Vădeanu, este o bucurie pentru artist: „Îmi pare bine că a venit şi Sorina în tabără şi că se poate manifesta şi în zona asta, acum nu mai ţese cu firul textil, ci cu metalul, e o mare provocare pentru ea, văd că îşi dă toată silinţa şi tot interesul. Chiar îmi place cum lucrează şi ce îi iese. E strong”. Subscriem.

Citit 12091 ori Ultima modificare Vineri, 17 August 2012 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.