Dublă expoziţie, la Galeriile de Artă: Fotografii şi instalaţii metalice

Dublă expoziţie, la Galeriile de Artă: Fotografii şi instalaţii metalice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Galeriile de Artă este deschisă expoziţia foto-document „Tabăra de sculptură în metal – Galaţi, 2012”, ce cuprinde imagini imortalizate de fotografii gălăţeni Simona Andrei, Cornel Gingăraşu şi Marcel Marcu, în timpul taberei de creaţie desfăşurată luna trecută la Muzeul de Artă Vizuală, dar şi nişte „instalaţii” metalice, de mici dimensiuni, rămase de la lucrările realizate de artişti, dispuse ingenios, ca un „brâu” ce împodobeşte partea de jos a simezelor. Aurel Manole, preşedintele Filialei Galaţi a UAP a subliniat la vernisajul de marţi necesitatea continuării tradiţiei acestor tabere emblematice pentru Galaţi. Dan Basarab Nanu a prezentat simulările realizate de Simona Andrei cu locurile unde vor fi amplasate lucrările realizate şi a mulţumit încă o dată tuturor celor ce au făcut posibilă desfăşurarea taberei. 

Cornel Gingăraşu, vorbind despre fotografii şi despre tabără, a spus: „Am simţit o anume empatie cu cei care au lucrat. A fost pasionant să vezi cum din nişte bucăţi diforme de metal s-au născut nişte lucrări valoroase”.

Eduard Costandache, artist, dar şi coordonator al plasticienilor reuniţi în tabără (Mihaela Brumar, Sorina Fădor Vădeanu, Gheorghe Terescenco, Adrian Vădeanu, Relu Angheluţă, Cosmin Saulea) a rezumat tot ce s-a întâmplat timp de o lună la Muzeul de Artă printr-un singur cuvânt - armonie: „Deşi a fost foarte mult zgomot, bâzâit de sudură, ciocănit, îndreptat, cu toate acestea, a fost armonie. Nu întâmplător, dintre cei şapte participanţi, cinci sunt membri ai Grupării Athanor, sunt sudaţi, iar ceilalţi doi, domnii Terescenco şi Angheluţă, sunt oameni alături de care se poate crea cu bucurie. E important ca într-o tabără să ai oameni cu care să poţi construi, în armonie”.

Lucrările, aflate încă la muzeu, mai aşteaptă doar etichetele de la Damen şi apoi vor fi transportate în locurile unde vor fi amplasate, şase dintre ele lângă Facultatea de Mecanică, iar a şaptea pe strada Brăilei, în zona Băncilor.

Citit 5698 ori Ultima modificare Vineri, 21 Septembrie 2012 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.