Cărţi sau internet?

Cărţi sau internet?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ultimii ani, cărţile au fost înlocuite de internet, care e aproape indispensabil pentru majoritatea dintre noi. La bibliotecă ajung tot mai puţine persoane, aşa că ne-am pus întrebarea dacă mai citesc gălăţenii şi care e ultima carte pe care au răsfoit-o?

Ionuţ, 24 de ani, student: "Tinerii şi oamenii din ziua de azi citesc prospecte, reviste şi cam atât. Părerea mea este că dacă nu ar avea calculator ar citi mai mult. Ultima carte citită este "Cele cinci limbaje ale iubirii" de Gary Chapman, pe care am terminat-o ieri".

Ruxandra, 16 ani, elevă: "Nu prea mai avem timp să citim de plăcere, pentru că şcoala ne ocupă mult timp. Măcar îmi citesc operele pentru şcoală, e o lectură şi asta, puţin forţată, dar le citesc pe majoritatea. Cărţi din afara programei şcolare nu prea citesc, avem tot ce ne trebuie pe internet".

Violeta Ferţu, 32 de ani, economist: "Ultima carte citită e "Dragostea nu moare niciodată" fiind replica pe care i-o dă Maitreyi lui Mircea Eliade şi mi-a plăcut foarte mult, o recomand. Oamenii din ziua de azi nu prea mai citesc. Nu-i împiedică nimic, doar că au alte pasiuni, cum ar fi internetul, televiziunea".

Emil, 45 de ani: "Eu tind să cred că lumea încă mai citeşte cărţi clasice sau de specialitate. Ultima carte citită e legată de spiritualitate şi psihologie, nu-i mai ţin minte numele, dar am terminat-o acum două luni".

Maria, 68 de ani, pensionară: "Tinerii citesc mai puţin că au de unde să ia toate informaţiile. Noi cei în vârstă ne mai delectăm cu o carte. Eu am terminat recent o carte de vreo 600 de pagini despre prinţesa Bibescu. Mai citesc şi cărţi de rugăciuni"

Citit 7317 ori Ultima modificare Vineri, 09 Noiembrie 2012 18:32

1 comentariu

 • postat de MIHAIL
  Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012 13:27
  ,,O,CARTE,MA TREZESTI DIN VISURI TARZIE SI DESARTE;/DIN BUNURILE LUMII CU TINE MA ALEG,,,SPUNEA HORATIO ,PERSONAJUL DIN ,,FANTANA BLANDUZIEI,,,CUNOSCUTA PIESA A BARDULUI DE LA MIRCESTI;NIMIC NU POATE INLOCUI SATISACTIA SPIRITUALA CE TI-O CONFERA O CARTE CARE TE ASTEAPTA IN INTIMITATEA CAMINULUI,PE BRATUL FOTOLIULUI,SA TE NFRUPTI DIN TEZAURUL DE INTELEPCIUNE SI FRUMUSETE CUPRINS IN PAGINILE ACESTEIA,SAU IN ATMOSFERA LINISTITA INCONFUNDABILA A BIBLIOTECII,OAZA DE REFLECTIE,INVATATURA SI ALEASA DESFATARE!!!NICIODATA INTERNETUL NU VA FI PRINCIPALA SURSA DE INFORMARE,TOT CARTEA RAMANE CU ACEST ROL HOTARATOR IN LUME!!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.