De astăzi până vineri, la Teatrul Dramatic: Festivalul „Gulliver” – ediţia a 20-a

De astăzi până vineri, la Teatrul Dramatic: Festivalul „Gulliver” – ediţia a 20-a
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Programul primelor două zile


Deschiderea celei de-a 20-a ediţii a Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver”, care marchează şi 60 de ani de la înfiinţarea, la Galaţi, a Teatrului de Păpuşi,  are loc astăzi, la ora 10,00, cu spectacolul „Rapunzel”, prezentat de Teatrul „Ţăndărică” din Bucureşti, textul şi regia fiind semnate de Gavril Pinte. „Rapunzel este numele unei plante. Şi-apoi al unei fete. O fată cu fire de păr lung-prelung, care ajung dintr-o poveste străveche până la povestitorii fraţi Grimm. Şi de la Fraţii Grimm până la noi, în fel de fel de jocuri al păpuşarilor cu firele, cu păpuşile, cu obiectele, cu decorurile şi... cu un Povestaş venit parcă din alte vremuri”, dezvăluie Gavril Pinte.

Şi tot astăzi, la ora 14,30, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Elpis” din  Constanţa vine în festival cu „Frumoasa şi Bestia”, în adaptarea şi regia lui  Bogdan Drăgulescu, scenografia - Daniela Drăgulescu, pe muzica lui Liviu Prossi. Spectacolul este povetea unei fete bune şi cuminţi, care nu îşi dorea averi, precum surorile ei şi care, pentru a-şi salva tatăl, a fost nevoită să trăiască o perioadă într-un castel magic cu o fiară misterioasă. După această experienţă, şi-a descoperit propriul suflet, sensul prieteniei şi al dragostei. Un spectacol modern în care actorii, păpuşile, animaţia video şi efectele de laser povestesc, în imagini surprinzătoare, miraculoase, fantastice, binecunoscuta poveste într-un cadru scenografic feeric realizat, în stil personal, de inepuizabila imaginaţie a scenografei Daniela Drăgulescu.

La ora 16,30, Asociaţia „Ataraxia” din Râmnicu Vâlcea prezintă „Greieraşul cântăreţ”, o compilaţie din fabula „Greierele şi furnica” de La Fontaine, poezia „Balada unui greier mic” a lui George Topârceanu şi „Greierele şi furnica” de Otilia Cazimir, în regia Mateei Marin, scenografia şi butaforia - Georgiana Marin. Un spectacol muzical, antrenant, ce prezintă povestea Greieraşului, mândru de profesia sa. Când vine iarna, Greieraşul are noroc, fiind salvat în ultima clipă de vecina gospodină, Furnica.

Mâine, trei spectacole şi lansări de carte

Marţi sunt programate alte trei spectacole: la ora 10,00, „Scufiţa Roşie”, dramatizare semnată de Carmen Călin, după povestea Fraţilor Grimm, în regia Andreei Botescu şi a lui Dan Savu, tineri absolvenţi ai UNATC, spectacol al Teatrului pentru Copii şi Tineret „Aşchiuţă” din Piteşti. La ora 12,30, Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău vine cu „Cenuşăreasa”, în regia şi dramatizarea Adelei Moldovan. La ora 16,00, „Vine, vine… Caragiale”, spectacol al Teatrului de Copii „Ciufulici” din Ploieşti, adaptare după I.L. Caragiale, în regia, scenariul şi ilustraţia muzicală ale lui Lucian Sabados. Cinci schiţe ultracunoscute ale lui Caragiale, un material seducător pentru cei mici, pus în pagină sub forma unui spectacol al unei trupe ambulante pe o scenă de bâlci. La ora 17,00, va avea loc o dublă lansare de carte, „Despre arta păpuşarilor români. Dialoguri cu maeştrii scenei” (două volume), de Toma Hogea şi  „Ringul iubirii”, (poeme) de Simona Negritoru.

Toate spectacolele au loc în sala Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, preţul biletelor fiind de 8 lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi.

Citit 12963 ori Ultima modificare Duminică, 18 Noiembrie 2012 14:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.