Premieră de succes la Teatrul Muzical: „Întâmplări într-O noapte furtunoasă”

Premieră de succes la Teatrul Muzical: „Întâmplări într-O noapte furtunoasă”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Intrigile, geloziile, picanteriile, amorurile năbădăioase ale vechii mahalale, dar şi atmosfera unică a Iunionului au prins viaţă, sâmbătă seară, pe scena Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi. Au fost cu toţii, la înălţime, pe scenă: Titircă Inimă-Rea cu onoarea lui de famelist, Nae Ipingescu – „Rezon”, Rică Venturiano şi al său „angel radios” Ziţa, Veta cea necredincioasă şi Chiriac amantul, Spiridon - jucat excepţional în travesti şi, la adăpostul ochelarilor mari şi negri, Agitatorul, contestatar şi apoi elogiator al lui Caragiale. Publicul numeros care a umplut sala - printre care şi multe VIP-uri locale - a avut parte de un eveniment absolut unic în România, în ultima sută de ani: premiera operei „Întâmplări într-O noapte furtunoasă”, după opera „O noapte furtunoasă” de Paul Constantinescu şi piesa omonimă a lui Caragiale.

Căldura şi entuziasmul cu care spectatorii au aplaudat minute în şir au fost cu atât mai preţioase cu cât printre cei care s-au bucurat de o seară în care opera, umorul şi dansul s-au împletit de minune, s-a aflat şi celebra soprană Felicia Filip, invitată special de către directorul Teatrului Muzical, Teodor Niţă.

Este remarcabil modul în care artiştii liricului gălăţean au reuşit să recreeze atmosfera extraordinară a unui Iunion dunărean - gălăţean, cu tangouri pline de senzualitate, un bally-dance şi cu nemuritoarele „Mai am un singur dor” şi „Barca pe valuri pluteşte uşor”. Şi cu ce s-ar fi putut încheia o noapte cu adevărat furtunoasă de căutări, intrigi, gelozii, politică, moravuri uşoare şi amoruri extraconjugale decât cu un cancan dezlănţuit, în care până şi Rică Venturiano s-a încumetat să danseze… în mâini! 

În concluzie, noul spectacol al Muzicalului „Întâmplări într-O noapte furtunoasă” merită văzut! Restul e… cancan!

 

Citit 11834 ori Ultima modificare Luni, 26 Noiembrie 2012 10:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.