APATERM n-a ştiut cum să-şi palmeze banii
Foto: Ilustraţie: Monica Zanet

APATERM n-a ştiut cum să-şi palmeze banii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vă spuneam data trecută că vreo cincisprezece milioane de euro sunt în ceaţă la ECOSAL, conform raportului Curţii de Conturi. Iar conform experienţelor de până acum, dacă ne raportăm la cheltuielile pe asfaltări bunăoară, e posibil ca aproape jumătate din abaterile financiare constatate să fie bani cărora nu li se va mai da de urmă ever.

Cum pe primar îl doare mai abitir de cele şapte milioane din conturile Oţelului decât de cele ce s-ar putea să fi făcut paşi din conturile serviciului de salubritate, cetăţenii ar trebui să se obişnuiască cu ideea că taxele şi impozitele lor sunt pe mâini bune. Mai exact, pe mâinile lui Ion Ionescu, directorul ECOSAL.

De fapt, ce atâtea conturi contabile, socoteli şi alte nimicuri? Cine ştie să palmeze banii, adică să-i măsoare din ochi ţinând cărămida între degete, n-are nevoie să vină nişte conţopişti să-i spună cum se fac adunările şi mai ales împărţirile, este?

La o aşa devălmăşie chiar într-un serviciu public al Primăriei sub nasul edililor, înseamnă că APATERMU-ul a avut doar ghinion. Gaura de la APATERM n-a ajuns la 70 de milioane de euro, dar căldura şi apa caldă îl costă anual pe gălăţeanul nedebranşat de 10 ori mai mult decât habitatul şi ecarisajul.

Singura defecţiune pe traseul banilor este aceea că, dacă nu-ţi plăteşti taxele şi impozitele, vine fiscul şi te execută. Dacă nu-ţi plăteşti apa caldă şi căldura, mai greu şi mai încet, cu procese, executori... complicat.

Noroc pe noi şi ghinion pe APATERM că nu s-a inventat taxa obligatorie pentru serviciile termice la fel ca cea pentru salubritate.

Aşadar, plătiţi-vă vârtos taxele! Banii noştri sunt pe mâini bune, indiferent de destinaţia lor.

Taxa de habar n-am

Citit 14707 ori Ultima modificare Duminică, 03 Martie 2013 15:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.