„Ai carte, ai party!” - Spectacolul care îi va sătura pe tineri de distracţie

„Ai carte, ai party!” - Spectacolul care îi va sătura pe tineri de distracţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

…şi îi va determina să se întoarcă la şcoală!


La Teatrul Muzical „Nae Leonard” are loc, astăzi, premiera spectacolului muzical de divertisment pentru copii şi tineri „Ai carte, ai party!”. Spectacolul porneşte de la ideea basmului Fraţilor Grimm, „Frumoasa din Pădurea Adormită”, dar abordată într-o viziune nouă, adaptată spiritului nonconformist al tinerei generaţii de azi.

Un basm modern, cu multe… link-uri

Victor Cilincă, cel care, alături de Eugen Dan Drăgoi, semnează scenariul, declară: „Maestrul Drăgoi a venit cu ideea unui spectacol care să pornească de la un basm cunoscut şi să aibă tot felul de link-uri către teme care se studiază la şcoală. Am pornit de la o povestire care mi-a fost publicată anul trecut la o editură americană, un fel de Shrek, o întoarcere, o răsturnare a unor modele prăfuite. Dincolo de umor şi de partea haioasă, e vorba şi de o critică a stării de lucruri, a societăţii, a ceea ce se întâmplă cu personajele noastre în vremea de astăzi.  Domnul Drăgoi a lucrat majoritatea textelor melodiilor, iar regizorul Radu Horghidan efectiv a găsit nişte soluţii, chiar a şi scris anumite pasaje din text, astfel încât, pe viitor, îl văd ca pe un dramaturg de succes - poate voi avea parte să-i regizez vreun spectacol, să vadă cum e!”, afirmă, cu umor Victor Cilincă.

Muzică live şi proiecţii video

Compozitorul Eugen Dan Drăgoi, la rândul său, recunoaşte că, de mare ajutor,  în realizarea acestei producţii, i-a fost fiica sa - publicul ţintă fiind copiii şi adolescenţii. A fost o provocare să-i determin pe mulţi dintre colegii mei, aflaţi în distribuţie, să cânte. Spectacolul e mai viu aşa. E modern, interesant, cu siguranţă se va vorbi despre el! Pictoriţa Rodica Gherghinoiu semnează partea grafică a spectacolului şi este cea care va opera, totodată, proiecţia video din timpul spectacolului, un element viu, care va prinde la public. Leonard Ambrozie m-a ajutat enorm cu orchestraţia unor piese, iar Gabriela Gegea semnează coregrafia excelentă a spectacolului”.

Cine este Radu Horghidan

Radu Horghidan are 24 de ani, a absolvit anul trecut masterul în regie la Tg.Mureş, clasa prof. Cristian Popescu şi a avut proiecte independente la Craiova, Galaţi şi Cluj Napoca. „Am zis că trebuie să fie un spectacol  inspirat din realitate, care să vorbească exact publicului ţintă pe care ni-l propunem”, declară regizorul, explicând: „Am păstrat marile elemente aflate în conflict - binele şi răul, dar am încercat să le traducem în elemente contrastante din universul elevilor de clasele V-VIII şi de liceu. Astfel, personajele - Zmeul, Făt Frumos, vrăjitoarea cea rea şi vrăjitoarea cea bună se traduc în… profesori şi elevi, aflaţi într-un permanent conflict. Am încercat să imprim spectacolului un ritm alert, pentru că entuziasmul este specific tinereţii. Melodiile din spectacol presimt că vor ajunge hituri. După o oră şi un sfert, cât durează spectacolul, tinerii vor pleca din sală atât cu informaţii, inclusiv cu… definiţia oximoronului dar şi cu chef de… şcoală. Mi-aş dori ca „Ai carte, ai party” să transmită ideea asocierii învăţatului cu distracţia”.

Distribuţie dublă

În distribuţie regăsim angajaţi din toate compartimentele teatrului: din balet, cor, solişti revistă şi solişti orchestră, majoritatea personajelor având dubluri: în rolul Împăratului - Mitică Belciugan şi Paul Buţa, Împărăteasa - Elisabeta Romilă şi Isabela Oancea, Fata de împărat - Mariana Pisică, Roxana Dobre, Luminiţa Vologa, Făt Frumos - Dan Nistor, Anton Mihail, Vrăjitoarea cea bună - Adina Lazăr, Gabriela Apostolache, Vrăjitoarea cea rea - Geanina Sion, Cristina Diaconu. Singurii fără dublură sunt prezentatorul Adrian Ţurcanu şi Zmeul Alexandru Dobre.

Aşadar astăzi, la ora 11.00 şi, respectiv, 17.00, Teatrul Muzical vă aştaptă la „Ai carte, ai party”. Preţul biletelor este de 10,8 şi 5,4 lei.

Citit 1644 ori Ultima modificare Joi, 28 Martie 2013 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.