De la Universitatea din Galaţi la Opera din Budapesta. A câştigat rolul Julietei, într-o montare de prestigiu

De la Universitatea din Galaţi la Opera din Budapesta. A câştigat rolul Julietei, într-o montare de prestigiu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cristina Bleandură este studentă în anul I la Facultatea de Arte de la „Dunărea de Jos” şi a câştigat castingul organizat de Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti


Cristina Bleandură a debutat săptămâna aceasta în rolul Julietei pe scena Teatrului de Operetă şi Musical din Budapesta, în cadrul primei ediţii a unui festival internaţional, organizat de a această instituţie prestigioasă, care îşi propune să reunească cele mai grandioase producţii de gen din întreaga lume.

Tânăra de numai 22 de ani este studentă în anul I la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” şi este fericita câştigătoare a castingului organizat la Teatrul de Operetă ”Ion Dacian” din Bucureşti, în februarie, condus de curând de regizorul Miklos Kerenyi, cel care a montat acest spectacol şi în capitala Ungariei, şi la Bucureşti. Înainte de a veni la Galaţi, tânăra născută la Ştefan Vodă (Tighina) a absolvit Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga” din Chişinău şi a studiat doi ani la Institutul de Artă Contemporană din Moscova, secţia Canto.

"Nu e doar debut, ci un vis devenit realitate!"

Aflată la Budapesta, la repetiţii şi la festival, am putut discuta cu ea doar câteva lucruri prin telefon, dar ne-a promis un interviu la întoarcerea în ţară. „Rolul Julietei este primul rol pe care l-am primit într-un teatru muzical! Ştiu că sunt multe actriţe profesioniste care visează şi altele care nu au îndrăznit să viseze la acest rol. Fiind doar studentă în anul întâi la Actorie, nu mi-aş fi închipuit că voi fi selectată să joc Julieta acum, într-un teatru muzical profesionist. Nu e doar debutul meu, ci un vis secret devenit realitate. E o responsabilitate foarte mare faţă de colegi, de regizor, de public şi faţă de mine însămi. Sper să izbutesc pe această mare scenă, în acest prestigios spectacol, în faţa unui public exigent, pentru că am avut repetiţii bune, pentru că îmi place acest rol şi calea e numai una - aceea de a ţine piept!”, ne-a declarat cu o zi înainte de participarea la festival tânăra din Republica Moldova.

Un spectacol fără conflict

Musicalul „Romeo şi Julieta”, pus în scenă atât la Budapesta cât şi la Bucureşti, este deja o tradiţie a celor două instituţii, fiind prezentat la Budapesta în 2009, 2010 şi 2011. La fel ca în anii trecuţi, rolurile sunt împărţite între cele două distribuţii, română şi maghiară, personajele familiei Montague fiind interpretate de artiştii Teatrului de Operetă şi Musical din Budapesta, în timp ce familia Capulet este interpretată de artiştii Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”. Iar reprezentaţia de pe scena din Budapesta, de pe 11 aprilie, a fost prima având-o pe Cristina Bleandură în rolul Julietei.

Citit 1781 ori Ultima modificare Vineri, 12 Aprilie 2013 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.