La 70 de ani pictorul Gheorghe Suciu arde pentru arta sa

La 70 de ani pictorul Gheorghe Suciu arde pentru arta sa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pictorul şi profesorul Gheorghe Suciu împlineşte astăzi 70 de ani. Născut la Subcetate, Hunedoara, Gheorghe Suciu a urmat două facultăţi - Artele Plastice la Timişoara şi Filologia la Iaşi. S-a stabilit la Galaţi în 1967, fiind profesor la mai multe şcoli până în anul 2000, când s-a pensionat. Deşi pictează de aproape 50 de ani, a fost conştient tot timpul că starea de sănătate nu-i va permite să trăiască numai din artă. Pe când avea 18 ani, în urma unei epidemii de poliomielită, a contractat boala. Aceasta nu l-a împiedicat să lupte cu destinul, în ciuda problemelor de sănătate ce l-au determinat, în ultimii ani, să iasă din ce în ce mai rar din casă. A deschis 17 expoziţii personale şi a publicat două cărţi de poezii – „Surâs amar” şi „Jurnalul unui berbec însingurat”. Regretă că nu poate să mai meargă în natură şi printre oameni. Se bucură de fiecare zi în care poate lucra şi ori de câte ori îi deschid uşa prietenii, foştii elevi sau colegi. Pictura reprezintă pentru Gheorghe Suciu „substanţa care arde şi mă ţine în viaţă, precum ceara de la o lumânare”, cum singur recunoaşte. Îi dorim multă sănătate, ca să se poată bucura în continuare de tot ceea ce-i este drag şi putere de muncă pentru a rămâne tot tânăr cum îl ştim.

Citit 2124 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Aprilie 2013 18:03

9 comentarii

  • postat de Alina
    Luni, 06 Ianuarie 2014 21:22
    5.13.246.***
    Cum se poate lua legatura cu dansul?
    1
    0
    Raportează
  • postat de Lili
    Miercuri, 01 Mai 2013 20:18
    LA MULTI ANI DOMNULE PROFESOR! Sa fiti sanatos mult timp de acum incolo! Cu respect una din fostele eleve a scolii 30 din anii 80 cu aceleasi probleme de sanatate cu dv. Sper sa va mai amintiti.
    0
    1
    Raportează
  • postat de suparat
    Joi, 18 Aprilie 2013 15:50
    LA MULTI ANI !!! A fost profesor de desen la scoala 22 din Micro 19, numai cuvinte de lauda, am fost eleva
    dumnealui !!!!!
    0
    0
    Raportează
  • postat de Gabi
    Joi, 18 Aprilie 2013 13:57
    La multi ani, multa sanatate si putere de munca pentru urmatoarele expozitii va ureaza un fost elev de la scoala 30
    0
    0
    Raportează
  • postat de Norica
    Joi, 18 Aprilie 2013 13:50
    La multi ani Domnule Suciu , am fost eleva dumneavoastra , sunteti un om deosebit , Aceasta zi este o ocazie deosebita sa va aducem cele mai sincere si frumoase urari de bine, sanatate.
    0
    0
    Raportează
  • postat de LUMINITA
    Joi, 18 Aprilie 2013 11:28
    La multi ani, Domnule Suciu! Va multumesc ca existati, ca v-am cunoscut, ca imi permiteti sa ma bucur sau sa ma intristez alaturi de dumneavoastra. Multa putere si inspiratie, Domnule Pictor!
    0
    0
    Raportează
  • postat de Liliana
    Joi, 18 Aprilie 2013 10:12
    LA MULTI ANI DOMNULE PROFESOR!Sa va dea Dumnezeu sanatate si viata lunga!De multe multe ori am povestit copiilor mei despre cursurile dumneavoastra!Cu toate ca au trecut foarte multi ani de atunci si acu, imi amintesc cu mult drag, orele de desen in care pictam si in acelasi timp cantam in cor cantece in limba franceza si mai ales cate am invatat despre pictori celebri si operele lor.Inchid ochii si revad aievea!
    0
    0
    Raportează
  • postat de MIOARA
    Joi, 18 Aprilie 2013 08:37
    LA MULTI ANI DOMNULE PROFESOR SI FOSTUL NOSTRU DIRIGINTE -CE DIAFILME NE PROIECTATI IN CLASA , EXCURSII LA GIRBOAVELE ATI FOST UN SUPERRRRRRR PROFESOR -MI-ATI FOST PROFESOR SI LA COPII MEI SANATATE MULTA SI SA AUZIM DE DUMNEAVOASTRA INCA MULTI ANI INAINTE
    0
    0
    Raportează
  • postat de Daniela
    Joi, 18 Aprilie 2013 06:33
    LA MULTI ANI DOMNULE PROFESOR! Eu si sora mea am fost elevele dvs. Eu locuiesc in Spania si sora mea in Belgia. Dar ne aducem aminte de dvs. ... mai ales cind mestecam guma. Cred ca va aduceti aminte ce ne spuneati.... Tot binele din lume va dorim !
    0
    0
    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.