Limba poezească, „turnată” pe Youtube

Limba poezească, „turnată” pe Youtube
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un tur de forţă al poeziei, aşa s-ar putea numi altfel „Colocviile adolescenţilor”, eveniment în cadrul Festivalului Primăvara Poeţilor de la Galaţi.

Luni, la prima „Oră de limbă poezească”, de la Biblioteca „V.A. Urechia”, adolescenţii au fost cuminţi din cale-afară, nu ca la şcoală, ci ca la prima întâlnire cu iubita sau iubitul. Cum altfel, dacă însăşi poezia era din carne şi oase, şi s-a numit, pe rând, Florina Zaharia, Corneliu Antoniu şi Ion Zimbru.

Şi ca dovadă că „ora de poezească”, unde versurile ieşeau din gura poetului, a fost pentru tineri ceva neaşteptat, cei mai mulţi nu au ezitat să o imortalizeze pe propriile celulare. Ca urmare, cine a chiulit la cursul de „poezească” de ieri are toate şansele să îl găsească postat pe Youtube.

Programul de workshopuri, dialoguri şi lecturi publice iniţiat de Uniunea Scriitorilor din România, filiala Galaţi-Brăila, în colaborare cu Biblioteca „V.A. Urechia”, va continua miercuri, de la ora 13,00, cu „Echinocţiul de primăvară  – lecţia de astronomie”, iar joi, de la aceeaşi oră, cu „Prima iubire, veşnica iubire”.

Invitaţii zilei de miercuri sunt Dana Potorac, Simon Ajarescu şi Iulian Grigoriu, iar cei de joi Alina Cheşcă, Diana Mărăndici şi Paul Sân-Petru.

Bineînţeles, bibliotecarii nu au interzis nici pentru întâlnirile viitoare filmările cu telefonul mobil.

Citit 831 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.