Teatrul de păpuşi, în doliu: A murit actriţa şi scenografa Cristina Pepino

Teatrul de păpuşi, în doliu: A murit actriţa şi scenografa Cristina Pepino
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

“Actriţa şi scenografa Cristina Pepino, care a realizat scenografia pentru zeci de piese de teatru de păpuşi, a murit », anunţă poate prea pe scurt, site-ul Teatrului Ţăndărică.

De Galaţi, Cristina Pepino este legată cu mii de fire, prin spectacolele  Teatrului de Păpuşi Gulliver, cărora le-a semnat scenografia. Spectacole care au rămas în amintirea generaţiilor de copii, dar şi de părinţi, care au trăit şi retrăit magia poveştilor, prin intermediul personajelor întruchipate cu mare artă şi fineţe de scenografa venită tocmai de la Bucureşti. "Alba ca Zăpada", "Crăiasa Zăpezilor", "Croitoraşul cel viteaz", "Gulliver în Ţara Lilliput", "Muck cel mic", "Sânziana şi Pepelea", "Vrăjitorul din Oz" sunt câteva dintre titlurile de afiş pe care ni le vom aminti cu drag, o adevărată lume care va trăi în continuare, spre nemurirea creatoarei lor. Cristina Pepino este cea care a reuşit să revoluţioneze scenografia teatrului de animaţie din România şi de la care, fie că vor sau nu să recunoască, au avut de învăţat zeci de păpuşari. De la ea, teatrul de păpuşi a devenit altceva, mai bogat şi mai frumos.

Efortul ei a fost răsplătit printr-o sumedenie de premii, printre care se numără şi cele primite la Festivalul "Gulliver" de la Galaţi.

„A plecat dintre noi un o minunat, talentat, generos, cu o inimă mare, care a încercat să schimbe faţa teatrului de animaţie. Cristina, te-am admirat pentru curajul cu care ai făcut faţă încercărilor vieţii şi te-am invidiat pentru marea iubire pe care ai trăit-o. Dumnezeu să te aibă în pază!”, se arată în mesajul postat pe site-ul Teatrului Ţăndărică.

Citit 2800 ori Ultima modificare Joi, 08 August 2013 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.