Teatrul Dramatic "Fani Tardini": Ediţia de anul acesta a Festivalului de comedie ar putea dura 11 zile

Teatrul Dramatic "Fani Tardini": Ediţia de anul acesta a Festivalului de comedie ar putea dura 11 zile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Naţionalul, „Nottara”, Teatrul Mic şi alte instituţii de clasă, pe lista lui Cristian Gheorghe


„De pe 21 până pe 31 octombrie, sperăm să reuşim să facem, 11 zile, festival de comedie”, ne-a declarat managerul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, actorul şi regizorul Cristian Gheorghe, a cărui echipă aduce ultimele retuşuri proiectului festivalului, care urmează apoi să primească finanţare de la Primărie.

Ce este nou? În primul rând, durata, mai lungă decât la ultimele ediţii, normală pentru un festival care se doreşte serios. „Sperăm să ni se aprobe proiectul aşa cum este: 11 zile de festival. Spectacole foarte bune, o selecţie interesantă: Teatrul Naţional din Bucureşti, Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, Teatrul „Nottara”, Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov, Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani, Teatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti, Teatrul Mic Bucureşti, Teatrul „Victor Ion Popa” din Bârlad, Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu, iar la închidere sperăm ca ultimul spectacol să fie cu Teatrul „Bulandra” din Bucureşti - am vorbit deja cu dânşii. Vor fi şi două spectacole de studio, un spectacol invitat din Bulgaria, de la teatrul din Ruse, care o să vină cu „Puşlamaua de la etajul 13” de Mircea M. Ionescu, o montare mai interesantă, spectacol de sală studio”, mai spune directorul de la Dramatic.

Dacă „lista” cu spectacole va fi acceptată de finanţatori, „eu zic că va fi un festival destul de interesant, cu spectacole bune, cu regizori buni şi cunoscuţi. Avem un spectacol al Teatrului Naţional în regia regretatului Ion Cojar, altele regizate de Radu Nichifor, Petre Bokor, Cristian Hagiculea, Ion Sapdaru, Lucian Sabados, Vlad Stănescu, Diana Lupescu. E a 25-a ediţie şi încercăm s-o facem cât mai bogată. Sunt comedii de bună calitate, le-am văzut deja aproape pe toate şi publicul va avea şi anul acesta surprize plăcute în festival”, ne asigură managerul.

Durata festivalului a fluctuat în funcţie de buget

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" a fost primul teatru din ţară care a organizat un Festival al Comediei în 1976, cu o durată de şapte zile. Dacă în 2008, de exemplu, festivalul s-a desfăşurat pe perioada a zece zile, cu oferta de spectacole adiacentă, anul trecut, ca şi în 2011, la vremuri mai grele financiar, festivalul a ţinut numai opt zile. Cu un an înainte, a durat şapte zile, ba chiar şase zile în 2009, iar în 2008 a avut parte, ca şi în alţi ani de dinainte, de o desfăşurare de zece zile.

Citit 1548 ori Ultima modificare Marți, 10 Septembrie 2013 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.