David Sava expune pictură la Tecuci / „Soarele” culorilor, în plină toamnă rece...

David Sava expune pictură la Tecuci / „Soarele” culorilor, în plină toamnă rece...
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galeriile de artă „Gh. Petraşcu” din Tecuci găzduiesc (din nou) un alt plastician gălăţean, pe pictorul şi designerul vestimentar David Sava, profesor la Liceul de Artă „D. Cuclin”. Artistul fotograf Henri Codenie, un promotor cultural formidabil al oraşului, ne-a pus la dispoziţie imagini care au surprins momentele vernisajului.

Printre distincţiile obţinute de artistul David Sava se numără Ordinul şi Medalia „Meritul Cultural”, primită prin decret prezidenţial în 2004, remarca în mas-media tecuceană publicistul Iancu Aizic. Premiat la festivaluri de modă în ţară şi străinătate (de pildă, cu Premiul de excelenţă pentru cea mai originală şi personalizată colecţie, în cadrul Salonului Naţional al colecţiilor şi tendinţelor, la Mamaia, în 2006), pictorul vine acum cu pânze prezentând naturi statice şi peisaje pictate în ulei, în culori calde şi foarte curate, în ciuda griurilor superbe, cu uşoare stilizări, care trimit cu gândul la adevărate imprimeuri dintr-o ţară caldă…

La vernisaj, lucrările au fost prezentate de muzeografa Lucia Gologan şi de pictorul Gheorghe Miron, autorul făcând în final o pledoarie pentru prietenie între artişti.

Citit 1860 ori Ultima modificare Duminică, 06 Octombrie 2013 14:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.