După două decenii, Teatrul Muzical capătă instrumente!

După două decenii, Teatrul Muzical capătă instrumente!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pentru blazonul oraşului, Primăria nu s-a uitat la bani

De joia trecută, după două decenii fără instrumente profesioniste în dotare, Teatrul Muzical „Nae Leonard” s-a înzestrat bine! Investiţiile părţii române în coproducţia cu italienii a operei „Aida” de Verdi au dus şi la achiziţia de instrumente. Pentru că degeaba ai o orchestră bună care cântă… din degete!

"În vederea acestei producţii, am reuşit, după 20 de ani, un lucru extrem de important pentru teatru: să facem achiziţie de instrumente nou-nouţe, cu ajutorul oficialităţilor, care au fost tot timpul alături de noi!", am aflat de la directorul adjunct al teatrului, Ionuţ Negrişeanu. "Vă spun eu adevărul pe nume: pentru prima data, în Teatrul Muzical din Galaţi s-au cumpărat instrumente profesioniste!", a completat directorul general, Teodor Niţă. Regizorul italian se întreba chiar… ce s-a întâmplat cu orchestra: "Sună mult mai bine!".

Până acum, artiştii au trebuit să-şi forţeze talentul, să se mulţumească cu puţin (ca şi publicul) sau, în cazul unor invitaţi, aceştia să vină cu instrumentele lor. Acum "este cea mai mare realizare: avem cu ce munci!", a mai spus directorul Niţă.

Am aflat că întreaga investiţie s-a ridicat la circa 300.000 lei (trei miliarde de lei vechi), dar a meritat, căci instrumentele bune costă. Astfel, numai un singur flaut, din aliaj de argint, ajunge la vreo 5.000 de euro. Instrumente mai zăceau în magazie, unele destul de noi, însă de nefolosit, iar în turneul european în care va pleca teatrul, cu "Aida", nu trebuie să ne facem de râs.

Citit 715 ori Ultima modificare Luni, 28 Octombrie 2013 16:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.