Duet plastic Bădălan - Angheluţă/ Pictură şi sculptură, într-o expoziţie de excepţie

Duet plastic Bădălan - Angheluţă/ Pictură şi sculptură, într-o expoziţie de excepţie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Vernisajul expoziţiei „Duet autumnal - formă şi culoare”, de la Galeriile de Artă „Nicolae Mantu”, a reunit, luni seara, iubitori de artă din Galaţi şi Brăila, veniţi să vadă cele mai recente creaţii plastice semnate de doi plasticieni prieteni: pictorul Sterică Bădălan şi sculptorul Relu Angheluţă.

Aurel Manole şi Gheorghe Mosorescu şi-au „disputat” amical apartenenţa lui Sterică Bădălan la cele două filiale vecine, pictorul gălăţean fiind adesea prezent cu lucrări pe simezele brăilene.

Criticul de artă Mariana Cocoş Tomozei a precizat faptul că fiecare dintre cei doi protagonişti au câte 30 de ani de experienţă plastică: „Sterică Bădălan nu se scufundă în detaliu, ştie să selecteze detaliul semnificativ, care dă pitoresc compoziţiei. Culoarea are vibraţie şi dinamism. Ceva din melodicitatea picturilor sale regăsim şi în sculpturile lui Relu Angheluţă, la care remarcăm, de asemenea, interesul pentru specificul materialului. Elemente care există în natură capătă, prin selecţia sculptorului, o nouă valoare, datorită căreia ne putem apropia şi putem înţelege mai bine jocul armonios al formelor”, a punctat criticul de artă.

Dan Basarab Nanu a amintit prima expoziţie comună a celor doi plasticieni, care a avut loc în urmă cu 15 ani, la Muzeul de Istorie: „Şi dacă atunci Sterică Bădălan era uşor de confundat cu David Sava, acum această confuzie nu mai poate exista. Dacă, la vremea respectivă, Relu Angheluţă putea fi confundat cu Marcel Guguianu, la ora actuală, el este Relu Angheluţă. Pentru mine, acest moment este un festin”.

Sterică Bădălan  şi Relu Angheluţă au mulţumit pentru găzduire şi i-au invitat pe gălăţeni să se bucure de expoziţia ce va rămâne deschisă timp de trei săptămâni.

Citit 1321 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Octombrie 2013 20:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.